Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONUT DEĞİL BİNA SİGORTASI YAPILMALI
KONUT DEĞİL BİNA SİGORTASI YAPILMALI
Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren ,uzun yıllardır halk arasında kara delik olarak adlandırılan DASK hakkında açıklamalar yaptı. Deprem hasarlarında ödeme yapmayan DASK bina yıkılmadan yani ölmeden ödeme yapmaması ile bilinmekte.
21 Aralık 2020, 10:03
 
 
Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine bina sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.
 
Kuruluşunun üzerinden bir yıl geçen Türk Reasürans AŞ, blockchain teknolojili bir yatırım hayata geçirdi. 
 
Dünyanın önde gelen 21 sigorta ve reasürans şirketinin ortaklaşa kurduğu B3i Blok Zincir girişimine yatırımcı olan Türk Reasürans,  İzmir  depreminin ardından DASK’ta sınav verdi, iç pazarın yüzde 40’ına hakim oldu, KOBİ’ler için çıkardığı ürünü ile de yabancıların dikkatini çekti.
 
image
 
Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, Kovid-19 salgınına rağmen zorlu geçen 2020’de küresel hedeflerinden geri kalmadıklarına dikkat çekerek, hızla global oyuncu olma yolunda yürüdüklerini belirtti. 
 
Depreme karşı konut değil bina sigortalanmalı!
 
Birinci seneleri itibariyle, 17 elementer sigorta şirketinin, 34 farklı tretesinde yer aldıklarını belirten Eren, DASK ve İzmir depremiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Eren, şunları kaydetti: 
 
İzmir'de şimdiye kadar 170 milyon TL ödedik
 
İzmir depreminin hemen ardından bölgeye geldik ve çalışmalarımıza başladık. Depremden sonraki ilk günde eksperlerimiz sahaya çıktı ve üçüncü günde ilk ödemeleri gerçekleştirdik. O günden bu yana da hasar ihbarlarını en kısa sürede sonuçlandırmak için aralıksız çalışıyoruz. Bugüne kadar toplam 22 bin 600 hasar ihbarı aldık. Sonuçlanan dosyalar için de 170 milyon TL ödeme yaptık. Kalan dosyaları da en hızlı şekilde sonuçlandırmak ve ödemeleri tamamlamak için zorlu pandemi şartlarına rağmen aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. DASK Yönetim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Alper İlki’ye, onunla birlikte hasar tespit çalışmaları yapan Çevre Şehircilik Bakanlığımız, AFAD yönetimimiz ve en önemlisi de kıymetli eksperlerimiz ile DASK çalışanlarımıza içtenlikle teşekkürü borç bilirim.
 
image
DASK’ta önceliğimiz, zorunlu deprem sigortasından tüm vatandaşlarımızın faydalanması. Hem de yüzde 100 oranında. Malumunuz DASK, kanunda çerçevesi çizilmiş olarak sadece bazı yapı gruplarını sigortalıyor. Genel anlamda bunun şehirlerdeki konutlar olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bununla birlikte, yaşanan depremler bize gösterdi ki, konutu sigortalamak yetmiyor. Çünkü sigortalılık oranından giderseniz, neredeyse her binanın yarısı sigortasız. Biz sigortalılara tazminatlarını en hızlı şekilde ödüyoruz. Ve fakat, bu ödemeler konut imalatına geri dönmüyor. Bunun en büyük sebebi de o konutun olduğu binadaki sigortasız vatandaşımızın durumu. Onlar sigortadan para alamadıkları gibi, binanın yeniden inşasının maliyetlerini karşılayacak imkânları da olmayabiliyor. Biz bu bağlamda diyoruz ki, konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı. Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı.
 
Köy alanları da zorunlu deprem sigortalarına dahil edilmeli. Halihazırda gündemimizde olan bu konu, pandemi süreciyle zorunluluk haline geldi. Bu durum öngörülerimizin doğruluğunu teyit ederken, hedeflerimizi gerçekleştirmek adına da bizlere cesaret verdi. Çok yakında bu alanda müjdeli haberler vereceğiz.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR