Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DOLAR MUTASYON DİNLEMİYOR
DOLAR MUTASYON DİNLEMİYOR
Dolar etkisi dinlemedi, yükselişe geçti Salgında mutasyon endişeleri piyasaları da karıştırdı, dolar, mutasyona karşı en dirençli para birimi oldu. Dolar yükselirken Euro ve sterlin TL karşısında düşüşte
22 Aralık 2020, 12:25
 
COVID-19 salgınında mutasyon endişeleriyle piyasalarda risk iştahını düşürürken, dolar, mutasyona karşı en dirençli para birimi olarak dikkati çekti.
 
Dolar küresel piyasalardaki artışını Türk Lirası önüne de taşıdı. Mutasyon etkisiyle dalgalanan Euro ve sterlin ise TL karşısında az kayıplarla negatif tarafta.
 
Türkiye’de piyasalar bugün de azalan küresel risk iştahı ve yüksek volatilenin etkisinde kalmaya devam ediyor.
 
Dış piyasalarda saat 11.00 sıralarında dolar/TL %0.07 artışla 7.6546, Euro/TL %0.07 kayıpla 9.3555 , sterlin/TL de %0.16 kayıpla 10.2816 seviyesinde işlem görüyordu.
 
TCMB’NİN KARARI ÖNEM KAZANDI
 
Piyasa çevrelerine göre virüs mutasyonuyla ilgili haber akışı risk iştahını düşürürken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na ilişkin beklentiler dolar/TL ‘nin dirençli kalmasına neden oldu.
 
Geçen haftayı düşüşle 7.6232 seviyesinden tamamlayan dolar/TL kurunda yeni hafta başında sınırlı yükseliş kaydedildi. Kur geçen hafta 100 günlük hareketli ortalamasının altına inmişti.
 
Ayrıca küresel piyasalarda İngiltere’de kontrol altına alınmaya çalışılan mutant virüs endişeleri, karantinalar ile seyahat kısıtlamalarının etkisiyle dolar önemli piyasa paraları karşısında yükseliyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.23 artıda 1,128.54 puan oldu.
 
Küresel piyasalarda mutasyona uğrayan virüsten kaynaklı endişelere karşın ABD’de Kovid-19 destek paketinde ilerleme ve aşı konusunda da gelişmeler yaşanıyor.
 
Koronavirüs destekleri, hükümet harcamaları ve vergi muafiyetlerini içeren CARES yasasından sonra ABD tarihinin en büyük ikinci destek paketi Temsilciler Meclisi’nin ardından Senato’dan da geçti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR