Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OLAY TV. KAPANMA DEPREMİ YAŞIYOR
OLAY TV. KAPANMA DEPREMİ YAŞIYOR
Olay TV’nin 25 Aralık’ta yayınına son vereceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Olay TV'nin frekans ve isim hakkını elinde bulunduran Cavit Çağlar, kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş adamı Hüseyin Köksal ile siyasi anlaşmazlığa düştüğü iddia ediliyor..
23 Aralık 2020, 14:53
 
Eski Devlet Bakanı Bursalı iş adamı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu ve merkezini Bursa' dan İstanbul'a taşıdığı Olay TV , 30 Kasım 2020 tarihinde yayın hayatına adım atmıştı.
 
Çağlar'ın  "Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da çekiyorum" dediği iddialar arasında.
 
İşadamı Cavit Çağlar, kanal yayın hayatına başlamadan önce verdiği bir röportajda, hükümetten uyarı gelirse kanalı hiç düşünmeden kapatacağını dile getirmişti.
 
image
 
Olay TV’nin 25 Aralık’ta yayınına son vereceği haberi gündeme bomba gibi düştü.
 
Kanal D'nin eski Haber Koordinatörü Süleyman Sarılar'ın yönettiği ve birçok flaş ismi kadrosuna katan kanalda ortaklık krizi patlak verdiği iddia edildi.
 
Ulaşılan kaynakların bilgilerine göre, Olay TV'nin frekans ve isim hakkını elinde bulunduran Cavit Çağlar, kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş adamı Hüseyin Köksal ile anlaşmazlığa düştüğü iddia ediliyor..
 
Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar'ın, kanalın kapanma kararını çalışanlara tebliğ ettiği bilgisine ulaşıldı.
 
Olay TV'de çalışan 123 çalışanın alacaklarının hesaplandığı ve cuma günü ödemelerinin yapılacağı belirtiliyor. Öte yandan, haber merkezinin ve teknik kadronun başka bir patronla yeni bir televizyon kanalı kurarak yolun devam edeceği de gelen haberler arasında yer aldı.
 
Anlaşmazlığın çözüme kavuşturulamaması nedeniyle Olay TV'nin 25 Aralık 2020 tarihi itibariyle kapanmasına karar verildiği bilgisi sızdı..
 
Cavit Çağlar'ın bu çıkışının altında geçtiğimiz günlerde HDP'nin grup toplantısının haber kanalları içerisinde sadece Olay TV tarafından baştan sona yayınlanmasının yattığı, ünlü işadamının bu durumdan rahatsız olduğu iddia edilip anlaşma konusunda bu yayın poltikasının ne ölçüde etkili olduğu bilinmiyor.
 
1994-2019 yılları arasında Bursa'nın yerel televizyon kanalı olarak yayın yapan Olay TV, sahibi Cavit Çağlar tarafından İstanbul'daki yeni merkezine taşınarak haber kanalı formatıyla 30 Kasım 2020 tarihinde yeniden yayınlarına başlamıştı.
 
KANAL FARKLI İSİMLE DEVAM EDEBİLİR
 

Kanalın farklı bir frekans üzerinden yeni bir isimle ve mevcut kadroyla yayınına devam edeceği konuşulurken, ortaya pek çok kaynaktan yeni iddialar atıldı. 

Hükümete yakın isimlerin, TMSF üzerinden Cavit Çağlar'a şirketlerine el konabileceğinin söylenmesi üzerine, kapanma kararı alındığı aktarıldı. Ayrıca Çağlar'a, Cumhurbaşkanlığı kanadından Kanal 7 kökenli isimlerin, Olay TV'ye alınmasının istendiği iddia edildi.

Kanala yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kanal 7 kadrosundan Olay TV’nin başına getirilmek istenen isimlerden biri, Kanal 7’nin Sorumlu Müdürü Mustafa Taha Dağlı. Dağlı, daha önce Kanal 7’nin Dış Haberler Müdürlüğü’nü de üstlenmişti.

image

Bu iddiaların ardından kanalın ana haber sunucusu Nevşin Mengü'den dikkat çeken bir paylaşım geldi.Nevşin Mengü, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Cesareti olmayanın hep bir bahanesi vardır  ifadelerini kullandı.
 
Konuyla ilgili olarak bağımsız milletvekili Ahmet Şık da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan şu paylaşımları yaptı:
 
* Cavit Çağlar, TMSF eliyle şirketlerine el konulmakla tehdit edildi. Saray Rejimine rüştünü ispatlamış bazı Kanal 7 çalışanları, Saray görevlilerince televizyon kanalına yönetici (kayyım) olarak atanmak istendi. Çağlar talepleri kabul etti ancak ortağı Hüseyin Köksal reddetti.
* Anlaşmazlık üzerine Çağlar, Olay TV ve bağlı şirketin tüm isim haklarını ve sahip olduğu frekansı da alarak çekilme kararı aldı. Artık Olay TV adını kullanamayacak olan kanalın başka bir isimle farklı bir frekansla yayın hayatına devam edebilmesi için görüşmeler yapılıyor.
* Kanalın sürüden farklı haber ve programlarının Saray'da rahatsızlık yarattığı, HDP’nin grup toplantısının canlı yayınlanması üzerine tehdit ve şantajın devreye girdiği anlatılıyor.
* Saray'dan, Olay TV'ye atanan kayyımlar listesinin yanı sıra Süleyman Sarılar ve Nevşin Mengü başta olmak üzere atılacak kişiler listesi de gönderildi.
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR