Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK TEKSTİLİNDE İNGİLTERE HEYECANI
TÜRK TEKSTİLİNDE İNGİLTERE HEYECANI
İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz:Birleşik Krallık ile yeni bir döneme başlıyoruz. Anlaşma, rekabetçi konumumuzun korunması ve güçlenmesi için kritik öneme sahip
2 Ocak 2021, 08:52
 
Birleşik Krallık ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nı değerlendiren İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz '' Sürdürülebilir ihracat hedefimiz için büyük kazanım '' dedi
 
İngilter AB ile yollarını tam olarak ayırdıktan sonra yeni anlaşmalara yol açıldı.
 
Tekstil sektörünün en büyük 4’üncü ihracat pazarı olan Birleşik Krallık ile ticari ilişkileri kazan-kazan prensibiyle artırarak sürdürmeyi amaçlayan Serbest Ticaret Anlaşması  imzalandı. 
 
Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve İngiltere Ticaret Bakanı Liz Truss’ın imzaladığı Serbest Ticaret Anlaşması, İngiltere’nin Brexit sonrası imzaladığı serbest ticaret anlaşmaları içinde ticari hacim bakımından beşinci büyük anlaşma olarak öne çıkıyor. Ayrıca, 2017’den bu yana süren, AB ile Gümrük Birliği anlaşması sonrasında Türkiye’nin imzaladığı en önemli anlaşma niteliği taşıyor. 
 
İngiltere’nin tekstil ve hammaddeleri alanında önemli ortaklardan biri olduğunu, Türkiye’nin İngiltere’ye tekstil ve hammaddeleri ihracatının son beş yılda kesintisiz bir şekilde arttığını söyleyen İstanbul Tekstil Hammaddeleri ve İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz konuyla ilgili açıklama yaptı.
 
“Tekstil ve hammaddeleri sektörü olarak İngiltere’ye son 5 yıldır kesintisiz ihracat artışı gerçekleştiriyoruz. Salgın döneminde dâhi İngiltere’ye tekstil ve hammaddeleri ihracatımız artış gösterdi. İngiltere’ye ihracatımız yıllık yaklaşık 500 milyon dolar seviyelerinde. Ülkemizin ve sektörümüzün, en büyük ticari ortaklarından biri olan Birleşik Krallık ile yeni bir döneme başlıyoruz. Anlaşma, rekabetçi konumumuzun korunması ve güçlenmesi için kritik öneme sahip. İmzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ile birlikte İngiltere’de rekabet içerisinde olduğumuz küresel rakiplerimizden pozitif ayrışmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir ihracat hedeflerimiz doğrultusunda Brexit sürecinin ülkemiz adına en hızlı şekilde çözüme kavuşmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanımız Sayın İsmail Gülle’ye teşekkür ediyoruz.” 
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR