Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CASUSULUK DAVASINDA BAVUL DOLUSU PARA!
CASUSULUK DAVASINDA  BAVUL DOLUSU PARA!
MİT ve Emniyet, önceki gün ortak bir operasyon gerçekleştirerek SSB’deki gizli bilgileri sızdıran casusluk ve rüşvet şebekesini çökertmişti. 2018’de SSB’de İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi Proje Müdürlüğü yapan ve şebekenin başı olduğu belirtilen Yusuf Hakan Özbilgin’in yanısıra 4 kişi daha gözaltına alınmıştı.
19 Şubat 2021, 15:16
 
 
Savunma Sanayii Başkanlığı’ndaki ‘casusluk ve rüşvet operasyonu’nda şok bilgiler ortalığa saçıldı kirli ilişkiler yumağı ile soruşturma genişleyecek. 
 
Gözaltına alınan müşavirlik firması sahibi Emre Alp Durmaz, İsrail yapımı insansız hava aracı Heron’u Türkiye’ye satan Mehmet Durmaz’ın oğlu çıktı. Durmaz, M60 tanklarının modernizasyonunda Türkiye’yi zarara uğratmakla suçlanmıştı.
 
image
 
Savunma sanayi projelerini yabancı firma temsilcilerine sızdırdığı için proje casusu, evinden çıkan Bir bavul para dolu çantanın arkadaşı tarafından aracında unutulduğunu öne sürdü. “Göreve ilişkin sırrın açıklanması” suçundan tutuklanan eski İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi Proje Müdürü Yusuf Hakan Özbilgin, para dolu çantanın arkadaşı tarafından aracında unutulduğunu öne sürerek, kendini böyle savundu:
 
Onu evine bırakmak için benim arabama bindi ve elinde bir çanta vardı. Eve girdiğinde çantayı unuttuğunu fark ettim. Kendisini arayarak, durumu söyledim. Kendisi bilahare alacağını söyledi. Çantada para olduğunu biliyordum. Fakat ne kadar olduğunu bilmiyordum,diyerek şaşkınlık yarattı
 
TAPE KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI
Eski proje müdürü Yusuf Hakan Özbilgin'in ifadesinde tape kayıtlarına da yer verildi. Özbilgin'in yaptığı görüşmelerde, Moskova ile görüşüldüğü, bunun üzerine Özbilgin'in 'Oradan bir yangın söndürme uçağı alma durumu var beş tane bunu bir araştır. İhale var, biz alıyoruz da adaylardan birisi onlar olabilir" ifadelerine ilişkin, "Yangın söndürme uçaklarına ile benim bir alakam yoktur. Ruslara satılması için Görüştüğüm şahsın tanıdığı varsa onlarla ilgilen şeklinde bir görüşmedir" dedi.
 
Yusuf Hakan Özbilgin ilk ifadesinde , evinde 5 milyon Euro bulunması ile ilgili yaptığı savunmasında, paralarının arkadaşının olduğunu kendisinin emanet olarak aldığını ileri sürmüşdü.
image
 
Yusuf Hakan Özbilgin, "Evimde çıkan paralar müşavirlik firması sahibi Emre Alp Durmaz'a ait.
 
Parayı aracımda bıraktı ve Bodrum'a gitti. Sonra tekrar geri alacaktı. 1 ay kadar benim evimde emanet olarak kaldı. O yüzden evimde muhafaza ettim. Emre Alp Durmaz'ı çok eskiden tanırım, abi kardeş ilişkimiz vardır. Ancak kendisinin savunma sanayi ile ilgisi yok, savunma sanayiinden almış olduğu bir iş ve ihale de yok. Ben savunma sanayi personel dairesinde çalışıyorum. Benim çalıştığım dairede atama, özlük, eğitimlerle ilgili konular yer alıyor. Proje yönetimi, ihale gibi alanlara ilgili proje daireleri bakıyor.
 
Ne olmuştu?
Geçen günlerde Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) projeleri ile ilgili yabancı firma temsilcilerine bilgi aktararak menfaat sağlayanlara yönelik operasyon sonucunda aralarında eski İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi Proje Müdürü Yusuf Hakan Özbilgin’in de bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı.
 
 
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR