Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEV ŞİRKETLER EVDE ÇALIŞMAYI SEVDİ
DEV ŞİRKETLER EVDE ÇALIŞMAYI SEVDİ
Pandemim sürecinde evden çalışma uygulamasına geçen kurumsal firmalar bu sisteme devam etme konusunda iştahlılar. Bu konuda çalışanları uzun mesai saatlerine mahkum eden, şirketlere ise ciddi bir tasarruf imkanı yaratıyor.
8 Mart 2021, 21:47
 
Koç Holding'in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde başlayan evden çalışma uygulamasının kalıcı hale geleceğini açıklaması sonrası Capital dergisi, diğer şirketlerin bu konudaki planlarını araştırdı. 
 
Söz konusu araştırma, Turkcell, Kibar Holding, Sanko, Pfizer Türkiye, Microsoft Türkiye gibi dev şirketlerin orta vadede evden çalışmaya devam etmeyi planladığını gösteriyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en büyük holdingi olan Koç Holding, yaklaşık 100 bin çalışanı içerisinde 35 bin ofis çalışanının bundan sonra tamamen evden çalışacağını duyurdu. Koç Holding’den sonra, Sabancı Grubu’na bağlı Türkiye’nin en büyük 5. özel bankası Akbank da evden çalışmayı kalıcı hale getireceğini açıkladı.
 
Uluslararası danışmanlık ve denetim hizmetleri şirketi EY’nin Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Gökhan Gümüşlü, kriz döneminde ortaya çıkan "evden çalışma" zorunluluğunun artık çalışma hayatında "yeni normal" haline geldiğini söylüyor.
 
Bu süreçte çalışanların iş ve özel hayatlarının dengelenmesinin önemli bir sorun haline geldiğine işaret eden Gümüşlü, "Çoğumuzun evi uzaktan çalışmaya uygun tasarlanmış değil. Ayrıca çocukların evde olması, internet bağlantısı ve uzun çalışma saatleri ile insanların hiç sosyalleşememesi yaşanan zorlukların başında geliyor" diye konuşuyor.
 
image

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR