Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NETKENT İÇİN SAHTE DİPLOMA SUÇLAMASI !
NETKENT İÇİN SAHTE DİPLOMA SUÇLAMASI !
KKTC'de Türkiye merkezli işadamları ve akademisyenlerin uzaktan eğitim üniversitesi olarak kurdukları ve kurulduğu günden beri tartışılan ve diploma denkliği konusunda belirsizliğini koruyan Net Kent Üniversitesi hakkında ” KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Polis Göreve Çağırıldı.
18 Mart 2021, 23:58
 
KKTC Kıbrıs Türk Öğretmenler sendikası  “ YÖK ve KKTC yüksek öğretimini düzenleyici kurum olan YÖDAK izni olmadan bölüm açılması '' Sahte Diploma '' verilmesi iddiası ile ilgili KKTC'de online eğitim vermek için kurulan Net-Kent Üniversitesi hakkında suçlamalar yöneltti.
 
Aynı konuda YÖK açıklama yaparak kamuoyuna bilgi vermiş maduriyet oluşmaması için Net-Kent üniversitesine kayıt olacak öğrencilerin madur olmaması için uyarmıştı.
             image
KKTC'de Türkiye merkezli işadamları ve akademisyenlerin uzaktan eğitim  üniversitesi olarak kurdukları ve kurulduğu günden beri tartışılan ve diploma denkliği konusunda belirsizliğini koruyan Net Kent Üniversitesi hakkında  ” KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Polis Göreve Çağırıldı.
 
KTÖS Başkanı Şener Elcil, Net-Kent Üniversitesi’nin YÖDAK ve YÖK’ten izin almadan açtığı bölümlerden sahte diploma ile öğrenci mezun ettiği haberlerinin basına yansıdığını belirterek, bu konuda Eğitim Bakanlığı ile polisi, olaya el atıp, tedbir almaya çağırdı.
 
Şener Elcil, Başbakan Ersan Saner’in son Ankara ziyaretinde önüne konulan Net-Kent Üniversitesi’nin sahte diplomaları konusunun YÖDAK yönetimi tarafından Ekim 2019 tarihinde polise şikayet edildiğini belirterek, o dönemin Eğitim Bakanı ile polisin kılını kıpırdatmadığını söyledi
      image
 
Elcil, “Bu açık bir suç olmasına ve yasada hapislik öngörülmesine rağmen, polis dosyaları yargıya intikal ettirmediği gibi, Eğitim Bakanlığı da üniversite açma ön iznini iptal etmemiştir” dedi.
 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun bu üniversitenin ön iznini derhal iptal etmesi ve sorumlular hakkında şikayette bulunması gerektiğini belirten Şener Elcil, “Polis, YÖDAK’ın yaptığı şikayeti örtbas etmekten vazgeçerek, görevini yaparak, sorumluları yargı önüne çıkarmalıdır” dedi.
 
ÜNİVERSİTE MÜTEVELLİ HEYETİNDE İLGİNÇ İSİMLER !
Elcil devam etti “Bu olayda en ilginç yön ise bu üniversite mütevelli heyetinde, şimdiki Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, kendini eski KKTC büyükelçisi olarak tanıtan Çavlan Suerdem, AK Parti’li eski Bakan Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden işadamı Sancak gibi isimler bulunmakta.
 
Elcil; Bugün Dışişleri Bakanı koltuğunda oturan Tahsin Ertuğruloğlu sahte diplomalar konusunda toplumu aydınlatmak zorundadır. ‘Ben görevden ayrıldım’ demekle kendinin mütevelli heyetinde olduğu dönemde yapılan bu sahtecilikten aklanamaz.”
 
Önce YÖDAK’ın ‘eğitim vermez’ kararı, şimdi mahkemenin ‘ara emri’, sırada ise ‘istinaf’ var.
              image
 
             REKTÖRÜN AÇIKLAMALARI ORTALIĞI SAKİNLEŞTİRMEDİ
Temmuz ayında Rektör Prof.Dr. Tayfun Turgay tarafından basına açıklama yapılmıştı.
YÖK Yükseköğretim Kurulu'nca , kurul tarafından tanınmadığı açıklanan, KKTC'de faaliyet gösteren online Üniversite olan Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Tayfun Turgay, 2021-2022 eğitim-öğretim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunarak kaygılar hakkında açıklama yapmıştı.
 
 “Bu konu hakkında o tarihe kadar YÖK’e herhangi bir başvuru yapılması ve dolayısıyla herhangi bir cevap alınması mümkün değildir”
Prof. Turgay, Türkiye Cumhuriyeti resmi makamlarının önerisi doğrultusunda, KKTC kanunlarına uygun olarak online eğitim vermek üzere, yine dönemin KKTC devlet makamlarının bilgisi, tasvibi ve desteğiyle kurulmuş öncü bir üniversite olduklarını söyleyerek, “Üniversitemiz eğitim ve öğretim faaliyetlerini yasal olarak sürdüren bir KKTC üniversitesidir.Üniversitemize yalnızca ikinci üniversite eğitim ve öğretimi kapsamında öğrenci kabul edilmektedir.” 
 
Bu konuda pek çok soru alıyoruz.
Prof. Dr.Turgay YÖK’ün ‘Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanınma ve Denklik Yönetmeliği’ ve bu yönetmeliğin yabancı bir üniversitenin YÖK tarafından tanınma şartını belirleyen maddesi hiçbir hukuki tartışmaya mahal vermeyecek biçimde düzenlenmiştir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerimizin, mezuniyetleri sonrasında T.C. Yüksek Öğretim Kurulundan denklik talebinde bulunmaları için, mevcut T.C. yasaları gereği, bu yönetmelik çerçevesinde ve ilgili mevzuat uyarınca uygun şartlara sahip diğer yabancı ülke üniversitelerinin mezunları gibi, bireysel başvuru yapma hakları bulunmaktadır.
Lisans programlarında ilk mezunlarımızı 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi sonrası vereceğimiz dikkate alınırsa, bu konu hakkında o tarihe kadar YÖK’e herhangi bir başvuru yapılması ve dolayısıyla herhangi bir cevap alınması mümkün değildir” diyerek sürece işaret etmişti
 
YÖK BAŞKA SÖYLEDİ
YÖK - Kuru​​lumuzca tanınmayan bu üniversitenin genel ağ sayfalarında ve özellikle sosyal medyada kamuoyunu yanıltıcı şekilde, kurumun YÖK tarafından tanındığı ve mezunlarına YÖK tarafından denklik verildiği gibi bilgilerin yer aldığı görülmektedir. Kişilerin mağduriyet yaşamamaları adına sosyal medyada yer alan bu bilgilere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna duyurulur."
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR