Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KRİPTO PARA BORSASI BATTI MI ?
KRİPTO PARA BORSASI BATTI MI ?
2017’de faaliyetlerine başlayan ve ‘Türkiye’nin ilk global lisanslı kripto para borsası’ unvanını taşıyan Thodex kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, geçen ocak ayında verdiği bir röportajda işlem hacminin 97.2 milyar TL’ye ulaştığını açıklamıştı.
22 Nisan 2021, 01:54
 
 
Türkiye merkezli kripto para borsalarından THODEX'te kullanıcıların şikayetleri günlerdir durulmuyor. Başta işlemlerin gecikmesi olmak üzere hakkında günlerdir yoğun şikayetler ve iddialarla gündeme gelen THODEX'ten açıklama geldi.
 
Şirket, yaptıkları bir ortaklıkla açıkladı ve işlemleri 4-5 iş günü durduracaklarını bildirdi. Açıklama birçok kullanıcıyı tatmin etmemiş görünüyor.
 
Kripto varlık değerlerindeki en ufak yükseliş ya da alçalmayı değerlendirmesi gereken kullanıcılar için işlem hızı bir borsanın en önemli özelliklerinden. THODEX kullanıcıları günlerdir bu konudan şikayetçi.
 
Kullanıcılar THODEX hakkında "Şikayet var" gibi platformların yanı sıra, Ekşi Sözlük ve diğer sosyal medyada çeşitli şikayetlerde bulunuyor.
 
Kullanıcıların yazdıklarına göre özellikle para çekme işlemlerinde sorun yaşanıyor. Al sat işlemlerinde ise kullanıcılarını aleyhine düşük fiyatlar gösteriyor. Bu süreçte pek çok kullanıcı hesaplarındaki kripto varlıkları daha güvenilir buldukları borsalara taşımaya çalıştı, bunda başarılı olduğunu söyleyen bazılarının işlemleri birkaç dakika yerine 2 günü buldu. İşlem yapamadığı için THODEX'e başvuran ve yanıt alamayan bazı kullanıcılar ise THODEX'in binasına gittiğini ve şirkette kimsenin olmadığını dahi duyurmuştu.
 
Pek çok kişi, borsanın battığını düşünürken THODEX'ten konu hakkında açıklama geldi. Açıklamaya göre şirket kapsamlı bir ortaklık aşamasında ve devir süreçlerinin tamamlanabilmesi için işlemleri durdurmuş durumdalar. Şirketten yapılan açıklama şu şekilde:
image
 
Faruk Fatih Özer "Değerli kullanıcılarımız,
 
2017 yılından beri sizlere kaliteli hizmet vermekte ve hizmet kalitemizin daha da artması adına gece gündüz çalışmaktayız. Kullanıcılarımızın memnuniyetini esas alarak, bu güne kadar ülkemizde bir çok yeniliğe imza attık ve Amerika Birleşik Devletlerinden aldığımız lisans ile global anlamda sektörde ilk lisanslı Türk Şirketi olduk.
 
Son 2 yıllık süreçte kripto varlıklara duyulan ilginin artması ve büyük aktörlerin sektöre dahil olması ile birlikte, borsaların büyümesi ve yeni adımlar atması da kaçınılmaz hale gelmiştir.
 
İsmini anlaşma süreci tamamlandığında duyuracağımız dünya çapında bilinirliği olan banka ve fon şirketleri, uzun süredir, şirketimize yatırım yapmak istemekte ve ortaklık teklifinde bulunmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına gelen ortaklık teklifini olumlu değerlendirme kararı alınmıştır. Bu sürecin tamamlanabilmesi için işlemlerin durdurulup devir sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Süreç ise yaklaşık 4-5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında kullanıcılarımıza düzenli olarak bilgilendirme sağlanacaktır.
Bunun yanında internette yer alan olumsuz haberlerin gerçeği yansıtmadığı, şirketimizin faaliyetlerine daha güçlü olarak devam ettiği, konuyla ilgili olarak kullanıcılarımızın varlıkları konusunda endişeye kapılacak herhangi bir durum olmadığını bilgilerinize sunarız.
 
Daha güçlü ortaklarla sizlere güvenli altyapımızla hizmet vermeye devam etmek için çalışıyoruz. Saygılarımızla"
 
Şirket, önceki gün de Dogecoin (DOGE) işlemlerinde kısa süreli bir bakım çalışması yaptıklarını, işlemlerin çalışmadan sonra sorunsuz bir şekilde yapılacağı açıklamasını yapmıştı.
 
SUÇ DUYURULARI BAŞLADI
 
Thodex kullanıcıları bir anda hesaplarına erişemeyince iletişim kurmak için çabalasa da internet sitelerinde ulaşabilecekleri bir telefon ya da e-posta adresi bulunmuyor. Bu nedenle sosyal medya platformlarında Thodex’e ilişkin birçok paylaşım yapıldı. Sosyal medya platformlarında Thodex’in ofisinin boşaltıldığı, hafta içi olmasına rağmen ofisin boş olduğu ve sadece tabelanın kaldığı iddia edildi.
 
ŞİRKETİN YÖNETİCİSİNE SUÇ DUYURUSU
 
Twitter üzerinden bazı kullanıcılar şirketin yöneticisi Faruk Fatih Özer’e “nitelikli dolandırıcılık” yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR