Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KISA DÖNEM ÇALIŞMA UZADI
KISA DÖNEM ÇALIŞMA UZADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ,turizm sektörünün sorunlarını, beklentilerini gözden geçirdiklerini, sektörel kazanımları nasıl daha ileri götürebileceklerini ele aldıklarını aktardı.Kısa çalışma ödeneğinin tüm sektörler için haziran sonuna kadar uzatılacağını açıkladı.
22 Nisan 2021, 02:51
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, milletin evinde turizm sektörünün temsilcileriyle verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Erdoğan açıklamasında; "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık." dedi.
 
Turizmcilere KDV müjdesi de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turizm sektöründe mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesine karar verdik." ifadelerini kullandı.
 
UZATMA KARARI 1 NİSAN'DAN GEÇERLİ OLACAK
 
Edinilen bilgiye göre, kısa çalışma uygulaması 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere uzatılacak. Kanunda pandemi dolayısıyla getirilen kısa çalışmanın Cumhurbaşkanı kararı ile 30 Haziran'a kadar uzatılması yetkisi bulunuyordu. Uzatma işlemi bu yetki kapsamında kararname ile yapılacak.
 
Pandemi döneminde toplam 3 milyon 850 bin kişi kısa çalışma ödeneği aldı. Mart ayında ise 1 milyon 139 bin kişi kısa çalışma ödeneği almıştı. Kısa çalışmanın 31 Mart'ta sona ermesiyle bu işçilerin önemli bir kısmının ücretsiz izne çıkartıldığı belirtiliyordu.
 
Uzatma kararından, daha önce kısa çalışma başvurusu yapmış işyerlerince İŞKUR'a bildirilen listelerdeki işçiler yararlanacak.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR