Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ÜÇ LİSAN BİLİYOR AMA PAZARCI OLDU ! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/37472/uc-lisan-biliyor-ama-pazarci-oldu-

 

ÜÇ LİSAN BİLİYOR AMA PAZARCI OLDU !
ÜÇ LİSAN BİLİYOR AMA PAZARCI OLDU !
Ülkemiz'de vasıflı işsiz oranının çığ büyüdğü bu döneme ait bir örnek Niğde semt pazarından çıktı. 2019 yılında başlayan koronadan ötürü turların iptal olduğunu belirten tur rehberi Adem Odabaşı, o günden beri pazarlarda kendi yaptığı peynirleri sattığını söyledi.
14 Haziran 2021, 12:52
Ülkemiz'de vasıflı işsiz oranının çığ büyüdğü bu döneme ait bir örnek te semt pazarından çıktı. 2019 yılında başlayan koronadan ötürü turların iptal olduğunu belirten tur rehberi Adem Odabaşı, o günden beri pazarlarda kendi yaptığı peynirleri sattığını söyledi.
 
Niğde’de tur rehberliği yapan ve 3 dil bilen 50 yaşındaki Adem Odabaşı, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı turlar iptal olunca pazarda peynir satmaya başladı.
 
Elli yaşındaki Odabaşı üç dil biliyor. Odabaşı şöyle konuştu:
 
Benim gençliğim Fransa’da geçti 20 yaşına kadar. 1995 yılından bu yana Fransızca, İspanyolca ve İngilizce rehberlik yapıyordum. 2019 yılında corona virüs olayı çıktı. Bize kadarda ulaştı ondan sonrada dünya çapında turlar iptal. Uçaklar iptal. Bu nedenle rehberlik mesleği imkansız bir duruma geldi. Bizde en doğal şekilde kendi ürettiğimiz peynirleri piyasaya sürüyoruz. Pazara çıktığımda başarılı bir şekilde işimizi yürütüyoruz.
 
image
 
2019 yılının Mart ayından sonra kapanma maske olayı başladı.
 
Bu nedenle turizm turları tek tek iptal oldu. Bizde bir şekilde ekmek parasını bir yerde çıkarmak zorundayız. Aşılanmış personelle turizm yürütülür mü zannedersem bu yönde ilerleme çalışılıyor. Ne kadar başarılı olur onu tahmin etmek zor. Ama ben her şeye hazırlıklıyım 2023’e kadar bu şekilde peynir satmaya kendimi hazır hissediyorum.