Güzel ülkemiz için yazıyoruz - THY PARA SAÇIYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/37526/thy-para-saciyor

 

THY PARA SAÇIYOR
THY PARA SAÇIYOR
THY Ceo'suİlker Aycı’nın üniversiteden arkadaşı olduğu da öne sürülen Mustafa Temel Bozdağ'a ait Yeni Giresun Gazetesine aylık 200 bin TL içerik bedeli adı altında para ödendiği ortaya çıktı.
29 Haziran 2021, 10:45
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın arkadaşının sahibi olduğu belirtilen yerel ölçekli bir medya kuruluşuna ‘İçerik/pazarlama bedeli’ adı altında yüklü ödeme yapıldığı tespit edildi.
 
Personel geliri önemli ölçüde azalan, 2020 yılında da 5.6 milyar TL zarar ettiğini açıklayan Türkiye Hava Yolları’nın (THY) soru işaretlerine sebep olan yeni bir gider kalemi öğrenildi.
 
Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın talimatıyla, personelin her türlü fedakarlığı yaptığı korona virüs pandemisi döneminde ‘Yeni Giresun‘ adlı bir internet sitesine aylık 200 bin TL, ‘içerik bedeli’ adı altında ödeme yapıldı.
image
 
İŞTE YAPILAN ÖDEMENİN FATURASI:
 
Google’da hiçbir hit trafiğine rastlanmayan, yerel haberler yapan söz konusu internet haber sitesinin sahibinin Mustafa Temel Bozbağ olduğu biliniyor.
 
İddiaya göre; THY Spor Kulübü Başkanlığı da Mustafa Temel Bozbağ’a teslim edilirken bu görev karşılığında da 40-50 bin TL aralığında bir maaş ödeniyor. Öte yandan, Bozbağ’ın İlker Aycı’nın üniversiteden arkadaşı olduğu da öne sürüldü.