Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GIDA FİYATLARI ENFLASYONU AZDIRDI
GIDA FİYATLARI ENFLASYONU AZDIRDI
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB) ikinci çeyrek raporunda enflasyondaki yükselişin gıda ve temel mal gruplarından kaynaklandığını açıkladı.
22 Eylül 2021, 06:34
 
 
Raporda temel mal grubundaki artışta döviz kurundaki gelişmelerin de etkili olduğu belirtildi. Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, raporun “Fiyat Gelişmeleri ve Para Politikası” başlıklı bölümünde, haziranda Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 1.94 oranında arttığını hatırlattı.
 
Salgın tedbirlerinin gevşetilmesiyle canlanan ekonomik aktiviteyle birlikte TÜFE’nin yıllık artış hızının da bir önceki aya kıyasla 0.94 puan arttığı belirtilen raporda, oranın yüzde 17.53 yükseldiği anımsatıldı. Raporda şu değerlendirmelere yer verildi: 
 
“Enflasyondaki yükseliş, gıda ve temel mal gruplarından kaynaklanmıştır. Döviz kuru gelişmelerinin yansımaları ve emtia fiyatlarındaki artışın etkisiyle temel mal grubu yıllık enflasyonu yükselmiştir. Hizmet yıllık enflasyonu ise başta lokanta ve oteller olmak üzere bazı alt kalemler üzerindeki yukarı yönlü etkisine rağmen bir miktar yavaşlamıştır.” 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR