Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DİYANETE KADRO YETİŞMİYOR!
DİYANETE KADRO YETİŞMİYOR!
Kadrosu sürekli şişirilen ve adeta kadroya doymayan Diyanet işleri başkanlığı tekrar personel alma sürecinde.Diyanet İşleri Başkanlığı dün, mülakatla 7 bin 800 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı. Söz konusu alım gerçekleşirse, Diyanet'in personel sayısı 2022 yılında 130 bini aşacak.
21 Ekim 2021, 00:16
 
 
2022’de 16 milyar 98 milyon 580 bin lira bütçe öngörülen Diyanet İşleri Başkanlığı dün, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere mülakatla 7 bin 800 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı. Kuran kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyum kadrolarına alınacak kişilerden yaklaşık 3 bininin lise mezunu düzeyinde olması dikkat çekti. Böylece, personel sayısı her yıl artan Diyanet’in, 2022’deki personel sayısı 130 bini aşacak. 
 
Okullardaki eksikliklere işaret eden Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, ilan ile Diyanet’in, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) daha önemli görüldüğünün ortaya çıktığını belirterek, “Diyanet’e ayrılan bütçenin büyüklüğünü konuşurken iktidar, personel alımı oranıyla da Diyanet’i MEB’den önemli gördüğünü ortaya koyuyor. Bu tablo, okullardaki öğretmen açığını kapatacak kadar atama yapmak, pandemiyle verilen savaşta olmazsa olmaz olan okullara yardımcı personel almak, sınıf mevcutlarını düşürebilmek adına yeni derslikler inşa etmek için ‘bütçe yok’ diyenlerin, o bütçeyi nereye kullanmaya tercih ettiğini gösteriyor” dedi. 
 
MEB’in 2022 için öngörülen bütçesinin yüz yüze eğitimi sürdürmek için gerekli olan okul, derslik, öğretmen ataması, personel gereksinimi, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek gibi yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu kaydeden Özbay, “Özellikle pandemi sürecinde eğitim bu kadar darbe almışken, uzaktan eğitim safhasında bu kadar öğrenci eğitimden kopmuş, Türkiye okulları en uzun süreyle kapatan ülke unvanını kapmışken bütçe böyle düşük belirlenmemeliydi. Ama görünen o ki iktidarın daha iyi eğitim alan gençlerden çok, şükreden ve itiraz etmeyen bir topluma olan ihtiyacı sürüyor” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR