Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 KAMU BANKASI FAİZ DÜŞÜRDÜ
3 KAMU BANKASI FAİZ DÜŞÜRDÜ
Merkez Bankası'nın politika faizini 2 puan indirmesinin ardından kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kurumsal kredi faiz oranlarında indirim yaptı. İndirim ticari krediler ile konut kredilerini kapsıyor.
25 Ekim 2021, 09:51
 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini 2 puan indirmesinin ardından, kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirim yaptı. Oran değişikliği ile konutta 1 milyon liranın altındaki kredi için faiz yüzde 1,29'a indi.
 
Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın ortak açıklamasında, kurumsal kredi faiz oranlarındaki indirimin 22 Ekim'den itibaren geçerli olduğu kaydedildi.
 
Açıklamada, "Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise yüzde 1,34 faiz oranları uygulanmaya başlanacaktır" denildi.
 
Kamuda 1 milyon altı 120 ay vadeli konut kredi faizi yüzde 1,38 seviyelerindeydi.
 
TCMB indiriminin ardından geldi
Bankaların açıklamasında "ülke ekonomisi ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya, müşteriler ve firmaların yanında olmaya devam edileceği" kaydedildi.
 
Merkez Bankası geçen hafta politika faizini 200 baz puan düşürerek yüzde 16'ya indirmişti. Karar sonrası, TL büyük oranda değer kaybetmiş ve döviz kurları yukarıya doğru hareketlenmişti. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından kamu bankalarının da faizleri düşürmesi bekleniyordu. Karar sonrası, 2 puanlık yüksek oranlı indirimin altında yatan asıl nedenin,"kredi faiz oranlarında ciddi düşüşler sağlamak"  olduğu yorumları yapılmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR