Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TURİZM BAKANI VE TURSAB KAVGASI
TURİZM BAKANI VE TURSAB KAVGASI
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Fox TV’deki programda Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanun Taslağı hakkında; “taslağın seyahat acentalarının bilgisi olmadan hazırlandığı, hatta yönetim kurulu üyelerinin dahi bilgisinin olmadığı, seyahat acentalarının üye olduğu derneklerle paylaşıADI
23 Kasım 2021, 12:40
 
AKP iktidarında Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç döneminde temeli atılan, inşaatı Eski Bakan Ertuğrul Günay zamanında tamamlanan, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan KOMER, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile TÜRSAB arasında tartışmaya neden oldu.
 
Bakan Mehmet Ersoy, 2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında TÜRSAB’a yönelik suçlamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Fox TV’deki programda Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanun Taslağı hakkında; “taslağın seyahat acentalarının bilgisi olmadan hazırlandığı, hatta yönetim kurulu üyelerinin dahi bilgisinin olmadığı, seyahat acentalarının üye olduğu derneklerle paylaşıl Türsab ‘zorunlu açıklama’  adıyla yaptığı duyuruda bu kez ‘Kültür ve Turizm Bakanı’nı kamuoyuna “Sayın Bakanımızın ifade ettiği ve Birliğimizi itham edecek nitelikteki hatalı açıklamaların düzeltileceğine inanıyor, durumu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” diyerek şikayet etti.madığı” ve “seyahat acentaları açısından tekelci hükümler içerdiği, taslak yasalaşırsa bankaların mil programlarının bir gecede sona erdirilmek zorunda kalacağını” söyledi. Eski başkan Başaran Ulusoy da daha önce ‘kimsenin haberi olmadan hazırlanan iki kişilik kanun’ demişti. Türsab ise kanunun Bakanlık ile işbirliği içinde hazırlandığı şeklinde şimdiye kadar söylenmeyen bir iddiayı ortaya atarak duyuru yaptı.
Türsab ‘zorunlu açıklama’  adıyla yaptığı duyuruda bu kez ‘Kültür ve Turizm Bakanı’nı kamuoyuna “Sayın Bakanımızın ifade ettiği ve Birliğimizi itham edecek nitelikteki hatalı açıklamaların düzeltileceğine inanıyor, durumu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” diyerek şikayet etti.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy-008.jpg

TÜRSAB HALKA ŞİKAYETE ALIŞTI

Ancak Türsab’ta ne olduğu belli olmayan ve kimsenin haberi olmadan yapıldığı ileri sürülen kanun taslağı üzerindeki sisli bulutlar hala dağılmadı. Artık gidip kurumlarla görüşemeyen Türsab, Türk hava Yolları’nı halka şikayet ettiği gibi bu kez de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u halka şikayet ederek soruna çözüm aramaya çalıştı.
Öte yandan Türsab seçimlerine aday olanlar tüm söylemlerinde Türsab’ın bakanlık ve diğer kurumlarla ilişkilerinin biterek yalnızlığa terkedildiğini belirterek ıtıbarının sıfırlandığını telaffuz ediyorlar. Son olarak Hasan Erdem’in toplantısında Türsab’ın itibar kaybı yeniden gündeme gelirken, eski başkan Başaran Ulusoy’un sözü hatırlatılarak “Damatla, devletle kavga olmaz” denildi. Ancak Türsab’ın bu tutumuyla sorunu yerinde çözmek yerine “kavga’ tarafını seçtiği bu açıklama ile bir kez daha görüldü.

image“YOLSUZLUK VE USÜLSÜZLÜKLERİ YARGIYA VE BAKANLIĞA TAŞIDIK”

Şimdiki yönetimin önceki dönemle ilgili usulsüzlükleri yargıya ve Bakanlığa ilettiği hatırlatılan açıklamada, “TÜRSAB ve iştirakleri, yönetimin devri ile birlikte Firuz Bağlıkaya yönetimince denetime tabi tutulmuş, tespit edilen usulsüzlükler için yargıya ve Bakanlık başta olmak üzere ilgili makamlara konu aksettirilmiştir. TÜRSAB, KOMER’in Türk turizmine kazandırılması için Bakanlığı katkıda bulunmaya çağırıyor” denilerek şimdiki yönetime haksızlık yapıldığı belirtildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR