Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PROFİLO ŞİRKETİ O AVUKATA DAVA AÇTI
PROFİLO ŞİRKETİ O AVUKATA DAVA AÇTI
Profilo Holding, iflasına neden olan eski avukatı hakkında suç duyurusunda bulundu.Avukat Sümer Altay, şirketin davasına bakarken görevden alınınca vekalet ücretini almak için şirkete dava açmış ve 2.5 milyon liralık alacağı için açtığı dava mahkeme tarafından karara bağlanmışdı.
24 Kasım 2021, 17:13
 
 
Profilo Holding, iflasına neden olan avukat hakkında suç duyurunda bulundu ve iflas kararı veren ticaret mahkeme heyetini HSK'ya şikayet etti
 
Geçen yıl vefat eden Jak Kamhi'nin 1950'lerde temelini attığı Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi AŞ'ye yönelik iflas kararı verilmişti.
 
image
 
Yargılamayı yapan İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi, 2.5 milyon TL vekalet ücreti alacağını olduğunu iddia eden Av. Sümer Altay'ın açtığı dava üzerine iki şirketin de iflasına karar vermişti.
 
Karar sonrası Profilo Holding cephesinde önemli bir hamlede bulunulduğu anlaşıldı. Holding avukatları, iflas davasını açan Av. Sümer Altay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 
Savcılık başvurusunda, Av. Altay'ın haksız kazanç peşinde olduğu, hukuka aykırı bir biçimde iflas istemli davayı açtığı öne sürüldü. Savcılık başvurusunda ayrıca Av. Altay'ın, "yargıyı etkilemeye teşebbüs" ettiği öne sürüldü.
 
Başvuruda, Av. Altay'ın, şirketin ticari itibarına zarar verdiği öne sürüldü.
 
Av. Altay'ın yanı sıra, kararı veren mahkeme heyeti için de HSK'ya başvuruda bulunuldu. Heyetin "yanlı" karar verdiği öne sürülen başvuruda, dosyada yer alan bilirkişi raporuna rağmen iflas kararının verildiği kaydedildi. HSK başvurusunda, hakimlere yönelik inceleme talep edildi.
 
"Karar hatalı, bozulmasını bekliyoruz"
 
Kararın doğru olmadığını düşündüklerini vurgulayan Profilo Holding CEO'su Dani Sami Acıman, "Yerel mahkemenin kararının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu karar, bilirkişi raporlarına aksi yönde çıktı. Karara itiraz edeceğiz; karar bozulacaktır. Profilo olarak başka kimseye borcumuz yok. Davaya konu olan ödeme yapıldığında iflas kararı da kalkacaktır. Her iki şirketin de, bu parayı ödemeye yeter fazlası ile varlığı var" açıklaması yaptı.
 
Profilo Grubu, haziran ayı itibarıyla tüm kreditörlerine olan kredi borçlarını yeni ödeme plan ve şartlarına bağlayarak sürdürülebilir bir bilanço yapısına sahip olmuşdu.
Yıl içindeki Profilo Grubu’nun finansal yeniden yapılandırma projesinin danışmanlığını Servo Capital Advisors gerçekleştirmişdi.
                   image
 
Profilo Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi (CEO) Dani Sami Acıman, gerek grup gerekse ülke olarak içinden geçilen bu zor süreçte böylesine büyük bir yapılandırma projesini tamamlamış olmaktan memnuniyeti duyduklarını belirterek, "İmza attığımız yapılandırma işleminin, tüm paydaşlar için hayırlı olduğunu düşünüyorum. Hem yapılandırmaya katılım sağlayan kreditörlere bu süreçte göstermiş oldukları esneklik için hem de Servo Capital Advisors'a süreç boyunca sağladıkları destek ve danışmanlık hizmetleri için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
image
 
Profilo Grubu'nun en önemli iki şirketinin iflasına yol açan davayı açan Av. Sümer Altay ise şu açıklamayı yaptı:
 
 Sümer Altay ; Ben Profilo'nun başka bir dosyasında avukatlık yaptım.
 
13 yıl önce açtığımız çok önemli bir dava bu. Ve kazanma yolunda olduğumuz bir dosyaydı. Bu davadan alındım. Benim de vekâlet ücretim söz konusuydu. Profilo Holding ve Profilo Sanayi AŞ de bu alacağıma kefil oldu. Davacı açtık ve kazandık. Ancak, parayı tahsil etmem mümkün görünmüyor

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR