Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR KRİPTO PARA VURGUNU DAHA
BİR KRİPTO PARA VURGUNU DAHA
Kripto para vurgunlarına bir yenisi daha eklendi. İddialara göre; Heroes Empires Coin şirketine ait kripto para ‘Hecoin’ dakikalar içerisinde 400 dolardan 2 dolar seviyesine indi. Firmanın 'Hecoin Network' isimli sosyal medya hesapları da kapandı.
24 Kasım 2021, 17:47

 

Kripto para vurgunlarına bir yenisi daha eklendi. İddialara göre; Heroes Empires Coin şirketine ait kripto para ‘Hecoin’ dakikalar içerisinde 400 dolardan 2 dolar seviyesine indi. Firmanın 'Hecoin Network' isimli sosyal medya hesapları da kapandı.

         image

Coin borsasında işlem yapan vatandaşların paraları bu kez de Hecoin’le buhar oldu. Tam ismi Heroes & Empires Coin olan şirket, geçen ekim ayında Yavuz Bunul isimli kişi tarafından Hint Okyanusu’nda bulunan Seyşeller adası merkezli olarak kurulmuş. 

image

 

Şirket Yetkilisi: Yavuz Bunul olarak görülse de Şirket Hint Okyanusunda bir adada gösteriliyor. Offshore şirket olarak kurulmuş bu yüzden bu isimin bir paravan piyon olacağı uzak ihtimal değil.Şirketin Twitter hesaplarında adreslerini Massachusetts gösterilmiş.

Şirket yetkilileri internet sitesi üzerinden Hecoin’in tanıtımını yaptı.

Kendilerine ait telefon uygulaması da geliştiren firma, buradan ilk ön satışlarını gerçekleştirdi. Uygulamaya dünyaca ünlü kripto uygulamalarından para transferleri de sağlandı.

Fenomenler aracılığıyla binlerce kullanıcıya ulaşan Hecoin şirketi, ön satışında 20 bin aktif üyeye hizmet sağladı.

Şirket hesabına binlerce dolar para gönderildi. Yoğun ilgi nedeniyle coin’lerin tane fiyatı 400 dolara kadar yükseldi. Hecoin’in tüm reklamlarında şirket yabancı bir firmaymış gibi gösterildi.Ön satışta ortalama 100$'lık bir yatırım yapan kullanıcının parası 0.50$'a kadar düşerken; dolandırıldıklarını iddia eden yatırımcılar, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirttiler

21 Ekim’de sosyal medya fenomenlerinin para karşılığında şüpheli bir projenin reklamını yaptığını söyleyen Lord of Crypto, ortaya çıkan bilgiler ışığında, yabancı süsü verilmiş bir Türk projesi gibi durduğunu ifade etmişti.

Önceki hafta Kripto alış ve satışlarının yapıldığı Hecoin uygulamasında önceki hafta sorunlar yaşanmaya başlamıştı.

Uygulamada özellikle para çekme işlemleri yavaşladı.

Dün gece ise Hecoin hisseleri sıfırı gördü. Dolandırıldığını anlayan binlerce kullanıcı Twitter’da şikayetlerde bulundu. Sabah saatlerinde ise Hecoin’in telefon uygulamaları kapandı. Kullanıcılar işlem yapamaz hale geldi. Son olarak da şirketin Amerika merkezli gösterilen Twitter hesabı da kapandı. Thodex vurgunun ardından Hecoin’de yaşanan skandal sonrası yüzlerce kişi mağdur oldu. 

Bahsi geçen Hecoin patronu olarak Yavuz Bunul isminin olduğu bilgilerine ulaşılsa da dolandırıcılık için oluşturulan internet sitesi sadece 1 yıllığına satın alınan alan adı üzerine kaydedilerek, alan adını kaydeden kişinin isminin ekstra ücret ödenerek gizlendiği bilgisi kayda geçti.

Cloudflare kullanarak da sitenin çalıştığı sunucuların da gizlenmesi üzerine hecoin'in bir Türk projesi olduğu iddiaları gündemde yerini aldı çünkü proje için oluşturulan Telegram kanalına katılan herkes Türk'tü. Global çaplı olduğunu söylenen proje için sinyaller vermeye başlamıştı.

KRİPTO PARA UZMANI UYARMIŞ

Sosyal medyada cyripto para uzmanı olarak tanınan '' Lord of Crypto '' ’Twitter'den paylaşımda bulunup bu olayı daha önce fark edip uyarılarda bulunduğunu paylaştı,uyarısına karşılık tehdit aldığını belirtti.
 
nun aktardığına göre, HE Coin ön satışına katılarak kripto paraya sahip olmak için para veren bazı yatırımcılar, herhangi bir kripto paraya sahip olamadığı gibi, üzerine paralarını da geri talep edemedi. HE Coin Network ile ilgili olaylar yaşanmaya devam ederken; çoğu fenomen, HE Coin Network hakkında yaptıkları olumlu paylaşımları da kaldırdı.
Yaşanan bu olayın ardından ne kadar paranın kayıplara karıştığı ve vurguncu Yavuz Bunul'un nerede olduğu henüz bilinmiyor.

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR