Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ASGARİ ÜCRET İÇİN EN AZ % 30 BEKLENİYOR
ASGARİ ÜCRET İÇİN EN AZ % 30 BEKLENİYOR
Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek asgari ücret sözü verirken 2022 zammına yönelik beklentiler yüzde 30'u geçti.
7 Aralık 2021, 15:17
 
 
Milyonların gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarında. Komisyon ikinci toplantısını bugün saat 14:00'da Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılacak. Taraflar üçüncü toplantı için 9 Aralık’ta TİSK’te buluşacak. Yasa gereği asgari ücretin Aralık ayı içinde belirlenmesi gerekiyor.
 
BEKLENTİLER YÜZDE 30'U GEÇTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarla yüksek asgari ücret sözü verirken 2022 zammına yönelik beklentiler yüzde 30'u geçti. Asgari ücret zammının yüzde 35-40 arasında olması bekleniyor. Kasım ayı enflasyonu ve 5 aylık 10.48'lik oran asgari ücretteki pazarlıkları da değiştirdi. Enflasyonun üzerinde ve refah payı ile birlikte yapılacak hesaplamalarda artış oranı yüzde 30'u geçecek. Vergi destekleriyle rakam daha da yükselebilecek. 
 
VEDAT BİLGİN: EMEĞİ KORUAYACAĞIZ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantıda yaptığı açıklamada, "Asgari ücret son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye'de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR