Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR KRİPTO PARA BORSASI DAHA BATTI!
BİR KRİPTO PARA BORSASI DAHA BATTI!
Thodex ve Vebitcoin’le gündeme gelen Kripto Para dolandırıcılığında bu kez de Smart Trade Coin vurdu kaçtı.
12 Aralık 2021, 18:24
 
 
Özellikle emeklilere Thodex, Sistemcoin, Vebitcoin ve Bitrota’nın ardından bu kez de kripto para borsası Smart Trade Coin’den dolandırıcılık iddiaları yükseldi.
 
Onlarca kişi paralarını çekemedikleri gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Mağdurların avukatlarından Adem Ay’ın iddiasına göre vurgunun boyutu 2 milyar dolar.
 
Thodex ve Vebitcoin’le gündeme gelen Kripto Para dolandırıcılığında bu kez de Smart Trade Coin’in ismi anılmaya başlandı. Dolandırıldıklarını iddia eden çok sayıda kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdurların avukatlarından Adem Ay’ın savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Smart Trade Coin ve şirketle bağlantılı 11 kişi hakkında, ‘bilişim sistemleri aracılığıyla Dolandırıcılık’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘yatırım tavsiyesi verme’ suçlarından dava açılması talep edildi. Suç duyurusu dilekçesinde şüphelilerin yaptıkları yönlendirmelerle mağdurları zarara uğrattıkları öne sürüldü. Şüphelilerin insanları ponzi, saadet zinciri, pramit yapı adı altında sisteme kayıt ettikleri ve üye yapılan her kişiden komisyon aldıkları, ayrıca üyelerin gelirlerinden her ay yüzde 5 komisyon kazandıkları iddia edildi.
 
MARSHALL ADALARI’NDA KURULMUŞ
 
Ayşegül Usta’nın haberine göre Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde Smart Trade Coin mağdurlarıyla birlikte açıklama yapan Adem Ay şunları söyledi: 
 
“Smart Trade Coin şirketi hakkında en son yapmış olduğumuz savcılık görüşmesinde Marshall Adaları’nda kurulmuş hayali bir posta kutusu olduğu tarafımıza belirtilmiştir. Bununla birlikte ne yazık ki mağdurlar ve mağduriyet de artmaya devam etmektedir. Çünkü Smart Trade Coin şirketinin kendisine ait olan web sitesi halen açık durumdadır. Halen kişiler reklam yapmaya devam etmektedir. Ortalama 2 milyar dolardan bahsediyoruz. Çok yüksek bir meblağ. Müvekkillerin hesaplarında yatırdıkları miktar görünmesine rağmen çekmek istediklerinde dondurulmuş uyarısı yapılıyor ve çekemiyorlar.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR