Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MANAVLAR KİLO YERİNE GRAM SATIYOR
MANAVLAR KİLO YERİNE GRAM SATIYOR
Yükselen fiyat artışları vatandaşı zorlamaya devam ediyor. Manavlarda tanık olunan görüntü, manav esnafının halkın çaresizliğine karşı gram formülüne geçmesi dikkat çekiyor.
6 Nisan 2022, 15:37
 
 
Mutfakların en sevilen ve vazgeçilmez ürünlerinden olan biberin kilogramı 60 liraya dayanırken, fiyat etiketleri artık gram üzerinden hesaplanarak etiketlerde yer buluyor.
 
200 gramı 12 lira
 
Pazar tezgahlarının en çok tercih edilen sebzelerinden biber ve marulun fiyatı cep yakmaya devam ediyor. Sebzeler, fiyatlarıyla rekor üstüne rekor kırıyor. Sivri biberin kilosu pazarda 60 liraya kadar çıkarken, Eskişehir’de pazarcı esnafı yükselen fiyatlardaki çözümü etiket değiştirmekte buldu. Pazar tezgahlarında satışa sunulan sivri biberde artık kilogram üzerinden değil 200 gramlık fiyatlar yer alıyor.
 
Artık kilogramla değil gramla! Pazarcı esnafı çözümü etiketi değişmekte buldu
 
Pazarda yer alan ve fiyatı artış gösteren bir diğer ürün ise marul oldu. Küçük boyları 10 liradan satışa çıkarılan marullarda büyük boyların fiyatı 18 liraya kadar çıktı.
 
Hem mahsul az hem de talep çok
 
Fiyatların yükselişinde birçok etkenin olduğunu belirten pazarcı esnafı, sebzelerin de zorlu kış şartlarından etkilendiğini söyledi ve ekledi; “Marulun bir kısmı tarladan direkt çöpe giderken, biberler yeteri kadar büyümedi. Hal böyle olunca tarladan çıkan mahsulün miktarı azaldı. Ramazan ayının gelişiyle taleplerde de artış olunca fiyatlar tavan yaptı. Hem mahsulün azlığı, hem talebin çokluğu biber, marul gibi birçok sebzenin fiyatını etkiledi.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR