Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KRİPTO PARA CAZİBESİNİ TÜKETİYOR MU?
KRİPTO PARA CAZİBESİNİ TÜKETİYOR MU?
ABD’nin en büyük bankası JP Morgan’ın stratejistleri Bitcoin’in üretim maliyetindeki düşüşün fiyat artışları açısından engel olarak görülebileceğini belirtti.
14 Temmuz 2022, 09:58
 
 
ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Bitcoin'in üretim maliyetinin geçen ay yarıya yarıya düştüğünü söyledi. Uzmanlara göre popüler kripto para biriminin üretim maliyeti haziran başında 24 bin dolar düzeyindeyken halihazırda 13 bin dolara geriledi.
 
Bloomberg'in haberine göre stratejistler söz konusu düşüşün fiyatlandırma üzerinde olumsuz bir baskı yaratabileceğini ifade ediyor.
 
ELEKTRİK KULLANIMI DÜŞTÜ
Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistlerin çarşamba kaleme aldığı notta üretim maliyeti tahminindeki düşüşün neredeyse tamamının Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi'ndeki verilere göre elektrik kullanımındaki azalmadan kaynaklandığı belirtildi.
 
Uzmanlar değişikliğin kripto para madencilerinin daha verimli üretim teçhizatları kurarak kârlılığı koruma çabalarıyla tutarlı olduğunu dile getirdi.
 
Öte yandan JP Morgan stratejistleri söz konusu gelişmenin fiyat artışlarına yönelik bir engel olarak görülebileceğini söyledi.
 
FİYATLAR UZUN VADEDE OLUMSUZ ETKİLENEBİLİR
Gelişmenin, madencilerin kârlılığına katkı sağlamasının yanı sıra likiditeyi artırmak amacıyla Bitcoin varlıklarını satma baskısını da muhtemelen azaltacağı not edildi. Ancak maliyetteki düşüş Bitcoin'in ileriye yönelik fiyat görünümünü olumsuz etkileyebilir.
 
Notta, “Üretim maliyeti bazı piyasa katılımcıları tarafından düşüş eğilimindeki piyasada bitcoin fiyat aralığının alt sınırı olarak algılanıyor” ifadeleri yer adlı.
 
Bitcoin kasımda 69 bin dolar seviyesine çıktığından bu yana kan kaybediyor.
 
SENE BAŞINDAN BERİ YÜZDE 60'LIK KAYIP
 
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını artırması ve Terra/Luna ve Three Arrows Capital gibi piyasanın önde gelen aktörlerinin batması gibi nedenlerde Bitcoin sene başından beri yüzde 60 değer kaybetti.
 
Popüler kripto para birimi yaklaşık bir aydır 20 bin dolar seviyesinden işlem görüyor. Son 24 saatte yaklaşık yüzde 2,33 değer kazanan Bitcoin halihazırda 19 bin 973 dolar seviyesinde.
 
JP Morgan stratejistleri geçen ay madencilerin satışları nedeniyle üçüncü çeyrekte fiyat üstünde baskı oluşabileceğini söylemişti.
 
Bitcoin üreticisi Core Scientific Inc.'in geçen hafta yaptığı aylık güncelleme şirketin haziranda Bitcoin varlıklarının çoğunu elden çıkardığını gösteriyor. Madenci şirketlerden Marathon Digital Holdings Inc. yılbaşından bu yana yüzde 76, Riot Blockchain yüzde 78, Core Scientific de yüzde 86 değer kaybetti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR