Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE GENELİNDE İŞ BIRAKTILAR
TÜRKİYE GENELİNDE İŞ BIRAKTILAR
PTT’nin taşeron işçileri Türkiye genelinde iş bıraktı. Yapılan yeni sözleşmeye tepki gösteren işçiler, haklarını alana kadar eylemin süreceğini söyledi.
1 Ağustos 2022, 18:21
 
 
Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) bünyesinde taşeron olarak çalışan işçiler sefalet sözleşmesine karşı birçok ilde iş bıraktı.
 
Önceki sözleşme dönemlerinde asgari ücrete ek olarak çalıştıkları birimlere göre yüzde 30, 35 ve 40 oranında zam alan 14 bin dolayında taşeron işçinin yeni sözleşme döneminde zam oranları düşürüldü. Zam beklerken daha önceki sözleşmelerde yer alan haklarının da ellerinden alındığını kaydeden işçiler; İstanbul, Kocaeli, Bursa, Elazığ, Dersim ve Batman'ın da aralarında olduğu birçok kentte iş bıraktı.
 
Yeni sözleşmeyle birlikte asgari ücretin sadece yüzde 15 üzerinde zam alacaklarını bildiren işçiler, "Eski sözleşmelerin yeniden düzenlenmesini 14 bin taşeron işçisi için istiyoruz" çağrısında bulundular.
 
Birçok ilde iş bırakan işçiler, sözleşme kendi talepleri doğrultusunda yapılana kadar eylemlerini sürdüreceğini kaydettiler.
 
image
 
PTT SEN:DAĞITIM MERKEZLERİNDE BEKLEYECEĞİZ
 
Konuya ilişkin PTT-Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada da "Talebimiz çok açıktır, eski sözleşmelerimizin yeniden düzenlenip önümüze koyulmasını 14 bin taşeron işçi için istiyoruz. Talebimiz gerçekleşene kadar dağıtım merkezlerimizde bekliyoruz. Çocuklarımızın, bizlerin geleceği için kurumun tüm yükünü sırtlanmış biz taşeron işçilerin bu talebinin dikkate alınacağını umuyoruz. Bize destek olun, her gün evinize misafir olan taşeron işçiler hakkını alsın" ifadelerine yer verildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR