Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞ BANKASI RUS ÖDEME SİSTEMİNİ DURDURDU
İŞ BANKASI RUS ÖDEME SİSTEMİNİ DURDURDU
Türkiye’nin aktifleri bakımından en büyük özel bankası olan İş Bankası, Rus turistler arasında popüler olan Mir ödeme sistemini askıya aldı.İş Bankası yaptığı açıklamada, ABD Hazinesi’nin konu hakkındaki açıklamasını gördüklerini ve değerlendirdiklerini belirterek, sistemin kullanımını askıya aldıklarını bildirdi.
19 Eylül 2022, 21:12
 
Türkiye İş Bankası, Rusya'nın ulusal ödeme sistemi MIR markalı kartları tüm bankamatiklerinde ve üye iş yerlerinde kabul etmeye başlamışdı. Bu iş birliği ile Türkiye, Rusça konuşulmayan ülkeler arasında MIR markalı kartların kullanılabildiği ilk ülke olmuşdu. 
 
ABD'nin Rusya'nın Mir adlı yerel ödeme sistemine dahil olan Türk bankalarını odağına aldığına yönelik haberlerin ardından İş Bankası ISCTR.IS Mir operasyonunu askıya aldığını açıkladı.
 
İş Bankası Rus ödeme sistemi Mir Sistemini askıya aldı
Bankadan Reuters’a yapılan açıklamada, “OFAC açıklamalarını gördük, değerlendiriyoruz. Bu süreçte Mir operasyonunu askıya aldık” denildi.
 
Financial Times’ta geçen hafta yer alan haberde, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB), 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımlar konusunda Türkiye üzerindeki baskıyı artırmaya hazırlandığı belirtilmişti.
image
 
VİSA VE MASTERCARD'A ALTERNATİF OLARAK GELİŞTİRİLMİŞTİ
Türkiye’nin en büyük bankalarından Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bank, Denizbank ve Halkbank Mir sistemine dahil olan bankalar arasında yer alıyorlardı son gelen haberlere göre Denizbank'ın da Mir Operasyonunu askıya aldığı öğrenldi..
 
Mir, Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard dışında bir alternatif olarak geliştirilmişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR