Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR E-TİCARET SİTESİ VURGUNU DAHA
BİR E-TİCARET SİTESİ VURGUNU DAHA
Ankara merkezli kurulan Çağatay Emre Beyaz adlı kişinin adına açılan 'Star Gold Elektrikli Ev Aletleri Züccaciye Perakende Ticaret Limited Şirketi'ne bağlı Ankara merkezli ‘Mandalinev’ adlı e-ticaret sitesi yeni bir E-Ticaret vurgununa imza attı.Bu vurgunun ilk olmadığı öğrenildi.
17 Kasım 2022, 14:11
 image            
7 Ekim 2022 tarihinde Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanarak Ankara merkezli kurulan Çağatay Emre Beyaz adlı kişinin adına açılan 'Star Gold Elektrikli Ev Aletleri Züccaciye Perakende Ticaret Limited Şirketi'ne bağlı Ankara merkezli  ‘Mandalinev’ adlı e-ticaret sitesi binlerce kişinin parasını çarptı .
 
Şirket kurucusu Çağatay Emre Beyaz hakkında daha önce de çok sayıda şikâyet kaydı olduğu öğrenildi. 
Stargold şirketi kurulduktan sonra özellikle dijital platformlarda 'Mandalinev' sitesi için yoğun bir tanıtım atağına geçti. 'Mandalinev' e-ticaret sitesi sektörünün büyük oyuncularına ait sitelerin bir benzeri ile piyasaya çıktı. Profesyonel biçimde hazırlanan siteye ürün almak üzere giriş yapanlar anında müşteri temsilcisine ulaşabildiği gibi, canlı destek de alabildiler ve siparişler gelmeye başladı.
 
Beyaz eşyadan mobilyaya, çeyizden züccaciyeye kadar binlerce ürün siteden satışa sunuldu.
''Mandalinev'' piyasadaki e-ticaret platformlarına kıyasla biraz daha düşük fiyat poltikası ile satış stratejisi belirlenmesi, binlerce kişinin siteden ürün siparişi vermesine yol açtı.
 
       image
 
Siteden alışveriş yapan binlerce kişi ödeme yaptıkları halde aldıkları ürünlerin eline ulaşmadığını belirtirken, Çağatay Emre Beyaz siteyi kapatarak sırra kadem bastı.
 
Dolandırıcıların hedefi olan Tufan Şahin Sağaz, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunurken, şu ifadeleri kullandı:
"Siteden alışveriş yapmadan önce araştırdığımda Türkiye'nin önde gelen haber sitelerine reklam verdiklerini gördüm. Siteyi incelediğimde birçok e-ticaret sitesinden daha uygun fiyata sattığını fark ettim. Ben 10 bin 400 TL'lik bir ürün aldım. Daha sonra aldığım ürün elime ulaşmadı. Site yetkililerine ulaşmaya çalıştım ama karşıma kimse çıkmadı. Daha sonra siteyi kapattıklarını görünce suç duyurusunda bulundum. Benim gibi binlerce mağdur var."
 
             ŞİRKETİ BİR AY ÖNCE KURUP VURGUN YAPMIŞ
image
 
Sosyal medya üzerinden şikayetlerini dile getiren birçok kişi, site yetkililerine ulaşamadıklarını belirttiyorlar.
Mandalinev'den ürün almak için ödeme yapan madurlardan biri de iş güvenliği uzmanı E.O. idi. Evinin ihtiyacı olan buzdolabı için 'mandalinev’de bakındı aradığı ürünü bulunca  8 bin 300 liralık ödemesini yaptı.
 
E. O. ürünün teslimini beklerken dün aldığı haberle neye uğradığını şaşırdı.
Site erişime kapatılmıştı. E. O. ile benzer durumda olan binlerce kişi Ticaret Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası’nı arayarak bilgi almaya çalıştı. Şirkete para kaptıran binlerce kişi arasında yer alan E. O., savcılığa suç duyurusunda bulunacağını, şirketin sahibinin yurtdışına kaçmasından endişe ettiğini söyledi.
 
Aldıkları ürünlerin ellerine ulaşmadıklarını belirten mağdurlar, binlerce lira dolandırıldıkları söyledi.
Ankara ve çevresinde yaşayan mağdurların bir kısmı, şirket adresinin bulunduğu Çankaya’daki adrese gittiler fakat  ofis kapalıydı. Şehir dışından siteyi telefonla arayanlarsa, herhangi bir yanıt alamadılar..

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR