Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EMEKLİ İKRAMİYESİ ERİDİ GİTTİ
EMEKLİ İKRAMİYESİ ERİDİ GİTTİ
Emeklilerin 2018'de almaya başladığı ikramiyeye 5 yılda yalnızca 100 lira ekleme yaptı. Tartışmalı verileri ile sık sık gündem olan TÜİK’in enflasyon rakamına göre iktidar, ikramiyeyi 2 bin liraya çıkaracağı öne sürüldü.
20 Ocak 2023, 10:12
 
Emekli vatandaşlara Ramanzan ve Kurban bayramlarında verilen 1.000 liralık ikramiyeye 5 yıldır hiçbir zam uygulanmadı. Son olarak hükümet, geçen yıl emekli ikramiyelerine 100 lira zam yapmış olsa da söz konusu artış emeklilerin tepkisini çekmişti.
 
İYİ PARTİ'NİN ZAM TEKLİFİNİ CUMHUR İTTİFAKI REDDETMİŞTİ
2018’de verilen 1.000 TL tutarın enflasyon farkları göz önüne alınırsa bugün 3.700 liraya denk geldiğini ifade eden İYİ Parti’nin TBMM’ye sunduğu teklife göre her bir bayram için emeklilere 3.500 TL ödenecek, yani yıl sonunda yapılan toplam ödeme tutarı 7 bin TL’ye yükseltilecekti.
 
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına sunulan bu teklif, daha önce emeklilerin lehine verilen teklifler gibi 3500 lir AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
 
AKP'li kaynaklardan sızan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2022 yılında yapılan ve emekliler tarafından haftalarca eleştirilen 100 liralık artış oranını yeni yılda yapacağı büyük bir zam ile telafi etmek istiyor.
TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam yapmaya hazırlanılırken, yeni yılda emekli ikramiyelerinin 2000 lira seviyesine çekmesi iddiası güçlük kazandı. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR