Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
METAL İŞÇİLERİ GREVE BAŞLADI
METAL İŞÇİLERİ  GREVE BAŞLADI
MESS’e bağlı Schneider Enerji, Grid Solutions Enerji, Schneider Elektrik, Hitachi ve Arıtaş Kriyojenik’le yapılan grup toplu sözleşme sürecinde yaşanan tıkanıklık sonrasında Birleşik Metal-İş, 5 işletmeye bağlı 11 fabrikada grev kararı almıştı. Grev kararı sonrasında da anlaşma sağlanamayan Schneider Enerji’de bugün grev pankartı asıldı, grev halayları başladı.
23 Ocak 2023, 14:02
 
Birleşik Metal-İş Sendikası, Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) üye Schneider Enerji, Grid Solutions Enerji işletmelerinin fabrikalarında 900'ü aşkın işçi bugün saat 10.00'da greve çıktı.
 
Metal sektöründe MESS ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında iki yılda bir toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde bu sene birçok fabrikada anlaşma sağlanamadı. TİS kazanımları eriyen metal işçileri ise haklarını almakta kararlı. İşçiler yılın ilk 6 ayı için yüzde 110 ile yüzde 130 arasında zam talep etti. İşveren sendikası ise yüzde 50 zam teklifinde bulundu.
 
İlk olarak 5 işletmeye bağlı 11 fabrikada yaklaşık 2 bin işçiyi kapsayan grup toplu sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması sonrası Birleşik Metal-İş grev kararı aldı. Öte yandan sendika, grev kararı alındıktan sonra Manisa’da yer alan Schneider Elektrik'te, Balıkesir Bandırma’da faaliyet yürüten Arıtaş Kriyojenik’te ve Hitachi’de anlaşma sağlandığı duyurdu. Anlaşma sağlanamayan Schneider Enerji ve Grid Solutions Enerji’ye bağlı 2 fabrikada ise 900’ün üzerinde metal işçisi  10.00’da greve çıktı.
 
Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Eylül ayında beri yaptığımız görüşmeler sonuçlanmadı. Biz de grev karar aldık. Grev kararı sonrası 2 işletmede anlaşma sağlandık. Bu da işçileri memnun etti. Diğer fabrikalarda da görüşmeler sürüyor. Biz anlaşmaya açığız. İşçilerin enflasyon altında ezilmesini istemiyoruz. İşverenin yüzde 50 zam teklifi kabul edemeyiz. Bu zam oranı işçiyi zor durumda bırakır. Aynı zamanda sosyal haklarda da anlaşamadığımız maddeler var” diye konuştu.image
 
ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZLE DİRENECEĞİZ
İşverenin TÜİK’in enflasyonuna göre yeni sözleşme yapmak istediğini vurgulayan Serdaroğlu, “İşverenin gerçek enflasyonu görmesi gerekiyor. TÜİK’in açıkladığı rakamları kabul etmiyoruz, ülkenin gerçeğini maalesef ki göstermiyor. Biz örgütlü gücümüzle direneceğiz ve iyi sözleşmeler yapmak istiyoruz. Bundan önce anlaştığımız fabrikalarda iyi kazanımlar oldu. 6 fabrikada iyi sözleşmeler yapmak istiyoruz. Bu yüzden direneceğiz ve direniş kazandıracak” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR