Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANTALYA'DA RUS ŞİRKETİ PATLAMASI
ANTALYA'DA RUS ŞİRKETİ PATLAMASI
ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, odaya kayıtlı yabancı şirket sayıları ile Rus ve Ukraynalılara ait şirket sayılarını açıkladı. 5 bin 695 kayıtlı yabancı yatırımcı içinde 1061 şirket ve yüzde 19 payla Rusların ilk sırayı aldığını belirten Ahmet Öztürk, “Rusları, Alman ve İranlı yatırımcılar izliyor. Sadece 2022 yılında 1244 yabancı ortaklı firma kuruluşu oldu.
26 Ocak 2023, 18:51
 
Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte ülkelerinden kaçan Rus vatandaşlarının Antalya'ya göçü, yabancı şirket sayısında da etkili oldu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) verilerine göre,  Antalya'ya gelen çok sayıda Rus şirket ve iş yeri açtı.
 
ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, odaya kayıtlı Rus şirket sayılarını açıkladı. Antalya'da şirket kuran yabancılar arasında Rusların ilk sırayı aldığını belirten Ahmet Öztürk, "Rusları, Alman ve İranlı yatırımcılar izliyor. Sadece 2022 yılında 1244 yabancı ortaklı firma kuruluşu oldu.
 image
Ruslar, 2021 yılına göre yüzde 527'lik artışla 2022'de 420 yeni yatırımcı sayısıyla da dikkat çekiyor. Rus yatırımcıların sektörel dağılımına bakıldığında, 77'şer tanesi tarım ve bilişim, 73'ü gayrimenkul, 62'si otel-konaklama tesisleri, 54'ü restoran ve eğlence hizmetleri olarak öne çıkıyor" dedi.
 
Vladimir Putin'in Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimi sonrasonda ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Ukraynalıların açtığı şirket sayısında da yüzde 155'lik oranla ciddi artış yaşandığını açıklayan Öztürk, Antalya'da kurulan yabancı şirketler arasında 74'ü 2022'de olmak üzere toplam 243 şirketle Ukraynalıların 5'inci sırada olduğunu dile getirdi.
 
Ukraynalı şirketlerin sektörel dağılımını da aktaran Öztürk, 21'i tarım, 18'i inşaat, 17'şeri kozmetik ve kişisel bakım ile reklamcılık ve fuar hizmetleri, SPA merkezi ve diğer spor eğlence amaçlı spor hizmetlerinden oluştuğunu söyledi.
 
Öztürk, fiyat artışları nedeniyle müteahhitler ve gayrimenkul sektörü temsilcilerine yönelik olumsuz bakış açıları olduğuna değinen Öztürk, girdi maliyetlerine bağlı konut fiyatlarındaki sürekli artışlara dikkati çekti. Öztürk, “Bu rakamların olumsuz yönlerini de iyi analiz etmek gerekir. Bu durumdan bir fırsat yaratmamak, kısa süreli yüksek gelir elde etmek adına kendi vatandaşlarımızı zora sokmamak, yaşam kalitelerini azaltmamak için devletimize ciddi görevler düşmektedir. Yabancıların mülk edinmeleri hususunda devletimiz gerekli tedbirleri alarak, kendi vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecektir" diye konuştu. 
 
Antalya İl Sosyal Güvenlik Müdürlüğü verilerine göre şehirde 130 ülkeden 20.872 çalışan bulunuyor. Buna göre çalışan yabancılar arasında; Kırgızlar 4 bin 190 ile birinci, Ruslar 3 bin 316 ile ikinci, Kazaklar 2 bin 884 ile üçüncü ve Ukraynalılar bin 913 ile dördüncü sırada yer alıyor. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR