Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TUİG VE ENAG RAKAMLARI YİNE AYRIŞTI
TUİG VE ENAG RAKAMLARI YİNE AYRIŞTI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı enflasyon verilerini yayımladı. Ocak ayında aylık yüzde 6,65 olarak açıklanırken yıllık yüzde 57,68 oldu. Bu rakam ise aylık olarak dokuz ayın zirvesi, yıllık olarak 11 ayın en düşüğü olarak kaydedildi. Şubatta ise enflasyon yüzde 55.18 oldu.
3 Mart 2023, 18:14
 
 
TÜİK deprem felaketi nedeniyle, Şubat ayında Gaziantep, Malatya ve Hatay bölge müdürlüklerine bağlı olan illerde "alan (saha) fiyatları" derlenemediğini belirtti.
 
Kurum, bu üç bölge müdürlüğüne bağlı illerde "işyeri barkod tarama verileri" ve veri kazıma yöntemi ile "internetten derlenen fiyat verilerinin" kullanımına devam edildiğini söyledi.
 
Şubat ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 7,36 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu. Gıdayı yüzde 5,69 ile eğitim, yüzde 4,07 ile lokanta ve oteller grubu izledi.
 
Şubat ayında giyim grubunda fiyatlar yüzde 1,76; alkollü içecekler ve tütün ise yüzde 0,43 geriledi.
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bağımsız akademisyenlerin ve ekonomistlerin kurduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) aleyhine bir dava daha açtı.
 
ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “Yine mi dava açtınız sayın TÜİK yöneticileri? Sahaya inip enflasyonu ve milli geliri doğru dürüst ölçseniz topluma yararınız olur belki. Bu defa mahkeme salonuna geleceksiniz ama, geçen sefer olduğu gibi kaçmak yok” ifadelerine yer verdi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR