Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OKTAY ERDAĞI CİNER HAVACILIĞI ALDI
OKTAY ERDAĞI CİNER HAVACILIĞI ALDI
Memurluktan başlayarak kariyer basamaklarını hızla tırmanan ve son olarak SHGM Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselen Oktay Erdağı’nın değeri milyonlarca dolar olan Ciner Havacılık’ı satın aldığı ortaya çıktı.
28 Mart 2023, 11:00
 
Isparta uçak kazasında görevi kötüye kullanmaktan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan ve havacılık sektöründe faaliyet göstermesi yasak olan Oktay Erdağı, milyon dolarlık Ciner Havacılık’ı satın aldı. Erdağı’nın hisse devrine ilişkin talebine SHGM Genel Müdürü Kemal Yüksek’in imzasıyla onay verildi.
image
Eski bürokratın bu kadar parayı nereden bulduğu da sorgulanırken, 5 milyon dolara devir alındığı iddia edilen şirketin faaliyetleri için de milyonlarca dolar para gerektiği ifade ediliyor.
 
 CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel '' Bu kadar parayı nasıl kazanıyorlar''
“Kendisini Türkiye kamuoyu 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan Isparta uçak kazasında görevi kötüye kullanma nedeniyle aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezasıyla tanıyor. 2920 sayılı kanuna göre suça karışmış olanların hele hele havacılık sektörüyle ilgili suça karışanların ruhsat alması mümkün değilken SHGM Genel Müdürü Kemal Yüksek bu hisse devrine neden ve niçin onay vermiş, sormak gerekiyor''.
 
Bu kişiden savcılık kağıdı istenildi mi merak ediyorum.
''Öte yandan eski bir bürokrat nasıl oluyor da milyonlarca dolarlık yatırım yapabiliyor? Türkiye’de bürokratlar bu kadar çok mu kazanıyor? Bu görevleri yapmış bir kişinin ömrünün sonuna kadar yüksek maaşlarla çalışsa dahi 5 milyon-10 milyon dolar biriktiremeyeceği ortada olmasına rağmen bu değirmenin suyu nereden geliyor?''

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR