Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇATKAPI HACİZ DÖNEMİ BİTİYOR
ÇATKAPI HACİZ DÖNEMİ BİTİYOR
Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
28 Mart 2023, 21:41
 
Kira uyuşmazlıkları artık mahkemeye gidilmeden çözülecek, ara bulucuya başvuru zorunlu olacak. Ağır hasta çocuğu olan kadın hükümlülerin infazı ertelenebilecek. Yargı alanında bir çok yeniliği beraberinde getiren düzenleme yasalaştı.
 
Ara buluculuk zorunlu hale geldi 
Yasanın yürürlüğe girmesiyle, 18 yaşından küçük engelli veya ağır hasta çocuğu olan hükümlü annelerin cezalarının infazı 1 yıl ertelenebilecek. Hükümlü annenin toplam cezasının 10 yıldan az olması gerekiyor. Kararı cumhuriyet başsavcılıkları verecek.
 
Ev sahibi ya da komşu hakkıyla ilgili anlaşmazlıklarda ara bulucuya başvuru zorunlu hale geldi. Ticari davalar ve iş sözleşmesinden kaynaklanan uyuşmazlıklar da zorunlu ara buluculuk kapsamına alındı.
 
'Çat-kapı' haciz tarihe karışıyor
Uyuşturucu suçlarına ilişkin hükümlerin kapsamı da genişletildi. Sentetik uyuşturucu ve türevleri, ilgili madde kapsamına alınarak cezanın alt sınırı 10 yıldan 15 yıl hapse çıkartıldı. Uyuşturucu madde bağımlısı hükümlülerin cezaevlerinde tedavi ve rehabilitasyona katılmaları zorunlu hale geldi.
 
Düzenlemeyle 'çat-kapı' haciz işlemi de tarihe karışacak. Artık hakim onayı olmadan haciz kararı gerçekleştirilemeyecek. Ayrıca göçmen kaçakçılığı suçunun cezasının alt sınırı 3 yıldan 5 yıla çıkartıldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR