Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
''DENİZBANK OLAYLA İLGİLİ SORUMLU'' İDDİASI
 ''DENİZBANK OLAYLA İLGİLİ SORUMLU'' İDDİASI
Deniz Bank'ın İstanbul Levent Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan hakkında “özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı ve gözaltına alınan Seçil Erzan tutuklandı. Fatih Terim'in avukatı olarak da bilinen Epözdemir olayla ilgili açıklama yaptı '' Denizbank'ın açıklaması hukuki açıdan dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir” dedi.
26 Nisan 2023, 22:39
 
Şube müdürü Şeçil Erzan'ın tutuklanması ile ‘ünlülerin skandal dolandırılm olayı’ soruşturmasına adı karışan Denizbank’ın '' sorumluluğumuz yok''  açıklamasına Fatih Terim'in avukatı da olan Rezan Epözdemir’den yanıt geldi.
 
Epözdemir,Denizbank'ın yaptığı açıklama için, “Hukuki açıdan dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir” dedi. Avukata göre Denizbank'ın, hukuki ve cezai sorumluluktan kurtulmaya çalıştığı iddia edildi.
       image
Deniz Bank'ın İstanbul Levent Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan hakkında “özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı ve gözaltına alınan Seçil Erzan  tutuklandı. Soruşturmaya konu olan rakamın 80 milyon doların üzerinde olduğu öğrenilirken olay büyümeye devam ediyor.
 
Denizbank yönetimi de dahil oldu
Paralarını banka müdürü kontrolünde yatırım yapan mağdurlar arasında çok sayıda iş insanının yanı sıra Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan,Emre Belezoğlu, ,Hamit Altıntop , gibi isimlerin yanı sıra Ayhan Akman ve Semih Kaya gibi paralarını kurtardıkları iddia edilen isimler de bulunuyor.image
 
Olayın basına yansımasının ardından Denizbank bir açıklama yaparak olayın kurumsal olarak kendileriyle bir ilgisi olmadığını belirtmişti.  
Denizbank açıklamasında “Piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla iddia sahiplerince şubelerimiz dışında nakit olarak verilip, getirilerinin de yine kayıt dışında nakit olarak alındığı anlaşılan, bankacılık sistemimizde hiçbir izi bulunmayan, bankamıza ait bir dokümanın ibraz edilemediği, iddia sahiplerinin ancak aralarındaki para hareketlerinde aksama olduğunda bankamızın durumdan haberdar edildiği işlemlerden ibarettir.” denildi.Olayı sahiplenmeyen banka yönetimini zorda bırakacak belgeler olduğu iddia edildi.
    image
 
REZAN EPÖZDEMİR: İŞLEMLER BANKA MÜDÜRÜNÜN ODASINDA YAPILDI 
Dolandırıldığını iddia eden mağdurlardan bir kısmının avukatlığını yapan Galatasaray kulübünün eski yöneticilerinden ünlü Avukat Rezan Epözdemir ise Denizbank’ın kendisini hukuken kurtarmaya çalıştığını belirtti.
 
Fatih Terim'in avukatı olarak da bilinen Epözdemir olayla ilgili  açıklama yaptı
 
“Denizbank A.Ş. tarafından kamuoyun yapılan açıklamanın içeriği açıkça hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir. Şöyle ki;
 
-Müşteki mudi müvekkiller tarafından Denizbank A.Ş.’nin Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’ne yapılan ödemelerin tamamı banka içerisinde ve bizatihi şube müdürünü odasında gerçekleştirilmiştir.
 
-Yapılan ödemelere ilişkin bankanın kaşesi ve şube müdürünün ıslak imzası ile antetli kağıda yazılı gerekli resmi belgeler alınmıştır.
 
-Halihazırda tutuklu bulunan Levent Büyükdere Caddesi Şube Müdürü Seçil Erzan, bankanın kurumsal bir fonunun olduğunu, bu kurumsal fonun Denizbank’ın adı iki yöneticisi tarafından yönetildiğini ve fonun başında bu iki ismin olduğunu mudi müvekkillere söylemiş ve müvekkillerden parayı Denizbank A.Ş.’nin kurumsal fonuna yatırılmak üzere tahsil edilmiştir. 
 
-Bu husus, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürüyen dosyadaki şüpheli ifadesi ve müşteki mudi müvekkillerin beyanları ile sabittir.
 
-Gelinen aşama itibarıyla söz konusu eylemlerin;  Ceza Hukuku Bakımından: 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 160/1-2 maddelerinde yer alan ‘Bankacılık Zimmeti’ suçu olduğu dosya kapsamı ve Yargıtay 7. Ceza Dairesi’nin yerleşmiş, kesinleşmiş içtihatları ile sabittir.
 
Özel Hukuk Bakımından;
-Bankanın tüzel kişilik olarak, müşteki mudi müvekkillerin zararlarının tamamından 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 116. Maddesinde yer alan ‘Yardımcı kişilerin fiillerinden sorumluluk’ ve 66. Maddesinde yer alan ‘Adam çalıştıranın kusursuz sorumluluğu’ uyarınca sorumlu olduğu Yargıtay 11. Hukuk Dairesi’nin istikrarlı kararları ile tartışmaya yer vermeyecek kadar aşikardır.
 
-Denizbank A.Ş.’nin yapmış olduğu kamuoyu açıklaması, dosya münderecatı, deliller, olayın gerçekleşme biçimi ve ifadelerle örtüşmemektedir. Maddi gerçeklerle örtüşmeyen söz konusu açıklama, Denizbank A.Ş. yöneticilerinin hukuki ve cezai sorumluluktan, DenizbankA.Ş.’yi ise tüzel kişilik olarak hukuki sorumluluktan kurtarmak amacıyla yapılmıştır.
 
-Tarafımızca hukuki ve cezai yolların yanı sıra BDDK nezdinde gerekli idari yollara da başvurulmuştur.
 
Denizbank A.Ş. tarafından yapılan mezkur açıklamaya istinaden işbu açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur ve an itibarıyla hukuki, idari ve cezai süreç devam etmektedir. Maddi gerçeğin ortaya çıkacağına ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır.” diyerek Av.Rezan Epözdemir önemli hukuki açıklamalar yaptı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR