Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKKUYU NÜKLEER STATÜSÜNE KAVUŞTU
AKKUYU NÜKLEER STATÜSÜNE KAVUŞTU
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in video konferans ile katıldığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni gerçekleşti.
27 Nisan 2023, 17:05
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" 
Erdoğan '' Bugün Türkiye'yi dünyanın nükleer güç sahibi ülkeler arasına sokacak büyük hamlenin sevincini paylaşmak için bir aradayız. Bu törenle milletimize olan bir sözümüzü gerçekleştirmiş oluyoruz. Akkuyu NGS'nin üretime geçmesinden bir önceki aşaması olan nükleer yakıtların santral sahasına getirilmesine şahitlik ediyoruz. Artık Akkuyu nükleer tesis hüviyeti kazanmıştır. Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir.''image
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2 gündür devam eden rahatsızlığı nedeniyle açılış  video konferans yöntemiyle düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne nükleer yakıt getirilmesi töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu NGS'nin Türkiye'nin yüzde 10 oranındaki enerjisini tek başına üreteceğini, 4 reaktörünün olacağını ve 2028 yılına kadar tüm reaktörlerin faaliyete geçeceğini belirtti.
 
Seçime az bir süre kala düzenlenen ‘açılış’a karşı protestolar da vardı. Jandarma ve polis tarafından bölgeye gidişleri engellenmek istenen nükleer karşıtları gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında TİP’in Mersin milletvekili adayı Hakan Güneş de var.
 
Burada konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Önümüzdeki yıl nükleer enerjiden elektrik üretmeye başlıyoruz. Türkiye’mizin enerji kaynaklarına bir yenisini daha ekleyerek enerji portföyümüzü de çeşitlendirmiş olacağız” dedi.
 
Akkuyu NGS’de ilk ünitenin, ön testlerin ve hazırlıkların ardından devreye alınması planlanıyor. Diğer üç ünitenin de birer yıl arayla faaliyete geçmesi hedefleniyor.image
 
Putin’den ‘Erdoğan propagandası’
Videokonferansa katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, santralin ‘Erdoğan’ın kişisel başarısı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına yetiştiğini’ söyledi.
 
Rusya devlet başkanı ayrıca şunları da dedi:
*Sayın Erdoğan şahsen ve Türkiye hükümeti ülke ekonomisinin gelişimi için ne kadar büyük hizmetlere imza attığını bizlere gösteriyor.
 
*Her iki ülkeyi de birbirinin pazarlarında ve turizmde daha aktif olmaya teşvik edeceğiz ve bunun için uçuş sayısını artırma kararı aldık.
 
*Türk-Rus tarihinin en büyük ortak projelerinden birisi olan Akkuyu NGS, ülkelerimiz arasındaki komşuluk ilişkilerine katkı sağlayacak.
 
*Türkiye, artık dünyanın en düşük maliyetli kaynaklarından nükleer enerjiye sahip bir ülke olacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR