Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FATİH TERİM'İN ADINI KULLANIP DOLANDIRMIŞ
FATİH TERİM'İN ADINI KULLANIP DOLANDIRMIŞ
Türkiye’nin günlerdir konuştuğu Fatih Terim,Arda Turan ve birçok ünlü ismi dolandıran tutuklu 46 yaşındaki bankacı Seçil Erzan’ın ifadesi basına sızdı. Denizbank şube müdürü Seçil Erzan ilk kez kimden ne kadar para aldığını anlattı.
28 Nisan 2023, 19:27
 
Denizbank’ın şube müdürü Seçil Erzan’ın tutuklanması üzerine patlak veren dolandırıcılık soruşturmasında Nazlı Can adlı bir kişi daha tutuklandı.
 
Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın iş ve futbol dünyasının önemli isimlerini 80 milyon doları aşan miktarda dolandırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Dolandırılan isimlerin arasında Fatih Terim'in kızı Buse Terim ve eşi Volkan Bahçekapılı'nın da oluğu ortaya çıktı.
 
Yeni tutuklanan kişi kuzeni iddiası
Edinilen bilgiye göre ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarına iştirakle tutuklanan kişinin Seçil  Erzan’ın kuzeni Nazlı Can olduğu iddia edildi.
 
Türkiye’nin günlerdir konuştuğu 46 yaşındaki bankacı Seçil Erzan’ın ifadesi basına sızdı. Denizbank şube müdürü Seçil Erzan ilk kez kimden ne kadar para aldığını anlattı. İfadeye göre, Seçil Erzan tarafından yüksek kazanç vaadi ile oluşturulan ‘Fatih Terim Fonu’na, Fatih Terim’in yanı sıra kızı Buse Terim ve damadı Volkan Bahçekapılı'da para kaptırmış.
image
Denizbank Büyükdere caddesinde bulunan merkez şube müdürü olarak çalışan Seçil Erzan  11 Nisan’da tutuklanmışdı. 
20 yılı aşkın bir süredir bankacı olarak çalışan Seçil Erzan’ın tutuklanmasının gerisinde ise, kamuoyunun bildiği birçok isimden yüklü miktarda para topladığı iddiası yer alıyor.Banka yetkililerinin bilgisi dışında kurulduğu iddia edilen sözde  ‘Fatih Terim Fonu’  ile gündeme gelen sistem, Erzan’ın ifadelerine göre bir tür saadet zinciri görünümünde.
Aralarında, Fatih Terim, Arda Turan, Selçuk İnan, Semih Kaya,Emre Belözoğlu’nun da olduğu çok sayıda ismin yanı sıra iş insanı, mimar ve doktorlar da bu sisteme dâhil olduğu ortaya çıktı.
 
Gözlerin çevrildiği Denizbank şube müdürü Seçil Erzan’ın, soruşturma savcısına verdiği 4 sayfalık ifadeye ulaşıldı.
İfadenin detaylarına geçmeden önce Erzan, İstanbul’dan önce Çorlu’da şube müdürü olarak çalıştı. Erzan 2010’da Denizbank’ın Bahçelievler Şube Müdürü oldu. Bu tarihten 15 ay sonra da bankanın Florya şubesinde müdür olarak çalışmaya başladı ve bu şubeye atanması Seçil Erzan’ın da yaşamında bir dönüm noktası olmuş gibi bir görüntü ortaya koyuyor.
 
"2010’da borsada 1 milyon lira batırdım"
Seçil Erzan’ın ifadesine göre, 2010 yılında aldığı hisse senedi batmış. Erzan anılan dönemde 1 milyon TL batırdığını söylüyor. Bir süre sonra, uğradığı zararı gidermek için yeniden bir hisse senedi aldığını fakat bu kez da zarar ettiğini ve uğradığı zararın katlandığını söylüyor.
İkinci hamlenin de başarısız olması ise de, şimdilerde Türkiye’nin gündemine oturan ‘Fatih Terim Fonu’nun temellerinin atılmasına neden olmuş gibi görünüyor.
 
"Parayı aldığım gibi dağıttım"
“Uğradığım zarar büyüyünce yatırım vaadinde bulunarak para aldım. Geriye dönük zararları kapatmaya başladım” diyen Erzan’ın para aldığı isimlerden biri Bülent Çeviker…
Erzan, bu kişiye, “Bizim, çok özel müşterilerimize yaptığımız işlemler var. Bunları banka içerisinde yapmıyorum. Bankanın ayrı özel bir bölümü var. Sadece çok zengin müşterilerimizle yaptığımız işlemlerdir” dedi. Çeviker, hazırladığı 2 milyon 118 bin doları, eşi İ. Çeviker ve oğlu aracılığı ile Erzan’a ulaştırdı. Erzan ifadesinin devamında “Ben bu parayı alır almaz, 5 dakika dahi beklemeden, daha önce ödeme bekleyen bana güvenip daha önce para veren kişilere ödeme yaptım” dedi.image
 
Aldığı paralara karşı imzaladığı kâğıtlara bastığı ve kaşeyi kendisinin bastırdığını öne süren Erzan, “Volkan Bahçekapılı’yı tanıyor musunuz” sorusuna yanıt verdi:
Evet “Kendisi Buse Terim’in eşi. Fatih Terim’in de damadı. Bir gün Volkan Bahçekapılı'yı telefonla aradım. ‘Çok kısa süreliğine yüksek getirisi olan bir fon var. Ama bu husus duyulmasın. Fatih Hocanın da bu fondan haberi var. Sen de girmek ister misin’ dedim. Volkan Bahçekapılı da bana ‘biliyorum. Buse’nin de var hatta’ dedi. Bir sabah, saat 07.00’de bana mesaj attı. ‘Bu fon hala duruyor mu? Emre Belözoğlu senden haber bekliyor’ dedi. Sonrasında ben Emre Belözoğlu’nu aradım. Konuyu çok kısa anlattım. Hem Volkan hem Emre bana nakit para bulup, Levent’teki ofisde teslim ettiler.”
 
2 gün içinde 3.3 milyon dolar
Erzan, Bahçekapılı ve Belözoğlu’nun iki gün içinde kendisine 3 milyon 292 bin doları elden teslim ettiklerini söyledi. Erzan, paraların tesliminin ise geçen mart ayında olduğunu söyledi.
 
Buse Terim’den 200 bin dolar
Erzan ifadesinin devamında “Fakat bu zamana kadar Volkan’a herhangi bir ödeme yapmadım. Buse Terim’den de 150-200 bin dolar aldım. Ondan da aldığım parayı ödemedim. Buse’nin Levent ofisinde elden teslim aldım” diye konuştu.
 
‘Arda’ya 5 koyup 10 alıyorsun’ dedim
Arda Turan’ın kendisine çok yardımcı olduğunu anlatan Erzan “Florya şube müdürü olduğum dönemde Galatasaraylı tüm futbolcuları tanıdım. Bir gün Arda Turanı aradım. Ve şubeye davet ettim. Kendisine ‘bir fon var. 5 koyup 10 alıyorsun. Ancak acil para gerekli’ dedim. Arda Turan bana çok yardımcı oldu. Yurtdışında para getirdi. Evini satıp bana para getirdi. Hatırladığım kadarıyla 6 milyon lirasını (6 milyon dolar olmalı. D. G.) almıştım. Ancak bu zamana kadar ödeme yaptım. Anaparayı ödedim. Vaat ettiğim fazladan parayı ödeyemedim” şeklinde konuştu
 
Kimden ne kadar aldı?
Erzan, spor camiasının yanı sıra farklı mesleklerden birçok kişiden de para aldığına anlattı. Buna göre Erzan, Dermatolog Evrim Pınar Güzel’den 400-500 bin dolar aldı. Nuray Şengüler’den 12 milyon TL, Bozcaada’daki evinin mimarı İbrahim Kocabaldır’dan 140-150 bin dolar, Nurettin Gözaçan ile oğlu Uğur Gözaçan’dan 200-250 bin dolar, Melis Öztürk Şenel’den 160 bin dolar, soyadını belirtmediği Nazlıcan isimli bir kişiden 600 bin dolar aldı. Nazlıcan'ın gözaltına alınan kuzen Nazlıcan ile ilgisi varmı? bilgisine henüz ulaşamadık.
 
Benden zorla senet alan oldu
“Kendilerinden para aldığım çoğu insan anaparayı ödedim" diyen Erzan ifadesinin devamında dikkat çeken ayrıntılar anlattı: “Vaad ettiğim parayı alamadıkları için beni daha da sıkıştırdılar. Bu olay nedeni ile benden zorla senet alanlar oldu. Fakat çok para ödediğim insanlar oldu. Çok insan zengin ettiğim olmuştur.”
 
Borçtan kurtulmak isterken büyük hata yaptım
İfadesinde çok pişman olduğunu, yaptıkları nedeniyle utandığını söyleyen Erzan, “Bir ailenin tek çocuğuydum. Hep varlık içinde büyüdüm. 2010’da aldığım o hisse senedi nedeniyle içine düştüğüm borç batağından kurtulmak için çok hatalar ettim. Geçen hafta yaşamıma son vermeyi düşündüm. Ama onu da beceremedim” dedi.
Dolandırıcılığın ortaya çıkmasının ardından, Seçil Erzan’ın internet ve sosyal medyadaki izleri silinmeye başladığı tespit edildi.
 
‘MASAK inceleme yapmalı’
Hukuki görüş almak üzere görüştüğümüz Avukat Hikmet Güngör “Bu tipik bir saadet zinciri. Yüksek kazanç elde etmek için paralar verilmiş” dedi.Av. Güngör, bankanın bu aşamada bir sorumluluğunun olup olmadığına ise yargılama sonrası karar verilebileceğine işaret etti.
 
Adının yazılmasını istemeyen bir avukat ise “MASAK’ın para veren kişilere yönelik bir inceleme yapması gerekir. Bu paraların kaynağına bakılmalı” diye konuştu.
 
Bu arada, tutuklanan bankacı Seçil Erzan’ın, Fatih Terim’in avukatlarından Candaş Gürol ile kısa süreli bir duygusal ilişki yaşadığı anlaşıldı.
Basına konuşan Av. Gürol “3-4 aylık bir ilişkimiz oldu. Ancak geçen şubat ayında ayrıldım. Ben de şoke oldum” diye konuştu.
 
Denizbank, 24 Nisan akşamı yaptığı açıklamada ‘iddia sahipleri’nin ‘piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla’ hareket ettiğini, söz konusu ‘para alışverişleri’nin, ‘şube dışında, kayıt dışı ve nakit olarak yapıldığını, bankanın sisteminde hiçbir izi bulunmadığını, bankaya ait bir doküman ibraz edilemediğini‘ savunmuş, buna karşılık ‘süreçle ilgili yargı makamlarının alacağı karar doğrultusunda gereğinin yapılacağı’ kaydetmişti.image
 
Selçuk İnan dahil bazı müştekilerin avukatı Rezan Epözdemir ise Denizbank’ın açıklamasını ‘hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz’ diye nitelemişti.
Soruşturmada son olarak dün teknik direktör Fatih Terim bilgi amaçlı olarak savcılarla görüşmüştü. Ayrıca Fatih Terim ve bazı müştekilerin avukatı Rezan Epözdemir tarafından
 
Denizbank’a ihtarname çekildiği ortaya çıkmıştı.
Mağdurlar Seçil Erzan’ı ‘kara gözü kara kaşı’ için değil, Denizbank’ın şube müdürü olarak tanıdıkları ve para alışverişini banka şubesindeki odasında gerçekleştiği halde muhatap aldıklarını, kuruma ve kurumun resmi temsilcisine güvendikleri  için madur olduklarını belirtiyorlar.image
Seçil Erzan’ın müdür olarak görev yaptığı Florya ve Levent Büyükdere şubelerinin teftişten geçirildiği bilgisine ulaşıldı.
Deniz Bank'ın iletişim ajansından basına yapılan açıklamada, “Olay adli makamlara yansıdı. Savcılığın olayla ilgili gizlilik kararı var. O yüzden açıklama yapamıyoruz” denildi.
Soruşturma sürüyor ve bir banka içinde yıllarca süren bu saadet zinciri nasıl fark edilemedi? Seçil Erzan'ın bu kadar parayı tek başına topladığı pek inandırıcı gelmese de bu bağlamda merak edilen soru  Seçil Erzan bu ‘saadet zinciri' vurgununu kimlerle yürüttü ?
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR