Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK TİCARET BANKASI İGE'YE DEVİR OLDU
TÜRK TİCARET BANKASI  İGE'YE DEVİR OLDU
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) şubat ayında ihale yoluyla satışa çıkardığı Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 98,5 hissesini, verdiği 455 milyon TL'lik en yüksek bedelle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Eximbank, 61 ihracatçı birliği ve 20 bankanın ortaklığında kurulan İhracatı Geliştirme AŞ aldı.
2 Mayıs 2023, 17:43
 
TMSF’den yapılan yazılı açıklamada, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun  olumlu görüşlerinin ardından TMSF Fon Kurulu nihai kararını verdi.
 
Türk Ticaret Bankası’nın Türkiye İhracatçılar Meclisi, ihracatçı birlikleri, Türk Eximbank ile özel sektöre ve kamuya ait 20 bankanın ortak olduğu İGE’ye devrini uygun buldu” denildi.
 
TMSF’nin satış ihalesinde en yüksek teklifi, 455 milyon TL bedelle İGE vermişti.
İGE AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin milli sermayeli ilk özel bankası unvanını elinde bulunduran Türk Ticaret Bankası'nın yeni sahibi belli oldu.
 
Bankacılık sektöründe 110 yıllık bir geçmişe sahip ve "ikinci adresiniz" sloganıyla zihinlerde yer eden Türk Ticaret Bankası el değiştirdi. TMSF'nin açtığı ihalede bankayı büyük kısmı ihracatçı birliklerine ait olan İGE AŞ 455 milyon TL'ye satın aldı.
 
İhale sonucu gerekli resmi onayların alınmasının ardından kesinleşti..
Bankanın satın alınmasıyla birlikte İGE'nin bir finans grubuna dönüşeceği ve ihracatın finansmanında yeni bir döneme geçileceği aktarılan açıklamada, "İhracata yönelik üretimin ve istihdamın artırılması sürecinde finansmana erişimin önemi tüm kesimlerce bilinmektedir. Türk Eximbank başta olmak üzere İGE'ye ortak 21 bankanın ihracatçıların finansmana erişimi için sunduğu destek son derece kıymetlidir. Teminat yetersizliği yaşayan firmalara sağladığı kefalet mekanizması ile ihracatı büyütmeyi hedefleyen İGE, ihracatçıyı desteklemek üzere ortağı olan bankalar üzerinden faaliyetlerini artırarak sürdürecektir." ifadeleri kullanıldı.image
 
İhracatın finansmanı daha da güçlenecek
Açıklamada, Türk Ticaret Bankası'nın bu yeni dönemde ihracata ve ihracatçıya odaklı, uzmanlaşmış bir bankacılık faaliyeti yürütürken mevduat ve diğer dış kaynaklar yoluyla öz kaynaklarının gücünü katlayarak kullanması, kısa vadeli krediler kadar ihracatçıların uzun vadeli yatırım ihtiyaçlarına da cevap verebilmesinin hedeflendiği belirtildi.
 
Aynı zamanda ihracatçının işletme sermayesi, nakit akışı, dış ticaret gibi tüm finansal ihtiyaçlarını karşılayarak İGE'nin kaynaklarının ihracatın finansmanı için etkin ve verimli şekilde kullanılmasının öngörüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurumu onayları alındıktan sonra, ihalenin TMSF Fon Kurulu'na sunularak sonuçlandırılmasının ardından Türk Ticaret Bankası'nın yeniden inşası sürecine geçilecektir. Hazırlanacak stratejik iş planı çerçevesinde Türk Ticaret Bankası'nın bir an önce 'ihracatçıların bankası' olarak faaliyetine başlaması için azami gayret gösterilecektir. Bu çalışmalarda ihracatçılarımızın ve İGE'nin varlığı Türk Ticaret Bankası'nın başarısının en büyük güvencesi olacaktır."

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR