Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAMU İŞÇİLERİNE SEÇİM ÜZERİ İYİ HABER
KAMU İŞÇİLERİNE SEÇİM ÜZERİ İYİ HABER
700 bin civarında kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalandı. Kamu işçilerinin taban ücreti 15 bin lira olurken zam oranı yüzde 45 oldu
10 Mayıs 2023, 10:14
 
Karayolları, Devlet Demiryolları, Devlet Su İşleri, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralları, kömür işletmeleri, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunda çalışan 700 bin civarında kamu işçisini ilgilendiren 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalandı. Saray’da yapılan açıklamaya Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan yer aldı.
 
İşçileri temsilen masada oturan Hak-İş ve Türk-İş taban ücret olarak 15 bin lira, yüzde 45 zam ve yüzde 15 refah payı talep ediyordu. Erdoğan bu teklifin yüzde 15 refah payını zam oranına dahil edecek şekilde kabul edildiğini açıkladı. Erdoğan, bunun yanı başka bir ödemesi olmayan kamu işçilerine yüzde 4 ila 6 arasında prim ödemesi yapılacağını da ekledi.
 
Fazla çalışma ödeneklerine yüzde 70 zam yapılacağını açıklayan Erdoğan, gece çalışma ödeneklerinin yüzde 8 fazla yapılacağını ve giyim ve yemek yardımlarına da zam oranı olan yüzde 45 oranında zam yapılacağını ekledi.
 
Erdoğan ayrıca temmuzda refah payı ve enflasyon düzenlemesinin de yapılacağını açıkladı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR