Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇALIK MADENİNE AMERİKADAN TALİP VAR
ÇALIK MADENİNE AMERİKADAN TALİP VAR
14 Mayıs seçimleri öncesinde yapılan son satış işlemine madencilik sektörü imza attı.ABD’li madencilik devi SSR Mining, Çalık Grubu’nun iştiraklerinden Artvin’deki Hod Maden’in yüzde 40’ını satın alıyor.
11 Mayıs 2023, 10:25
 
ABD’li madencilik devi SSR Mining, Çalık Grubu’nun iştiraklerinden Artvin’deki Hod Maden’in yüzde 40’ını satın alıyor. Altın ve bakır madeninde öne çıkan şirketin yüzde 40’ı için ABD’li şirket, 270 milyon dolar ödeyecek.
 
Türkiye, pazar günü yapılacak seçimlere kilitlenmişken, ekonomide satın almalar ve yatırımlar devam ediyor. Dünyanın da yakından takip ettiği 14 Mayıs seçimleri öncesinde yapılan son satış işlemine madencilik sektörü imza attı. Türkiye’nin birçok bölgesinde altın ve bakır başta olmak üzere çeşitli madenleri işleten Çalık Holding, kurucusu olduğu bir maden şirketinde hisse satışı yaptı. ABD merkezli madencilik devi SSR Mining, Çalık Grubu iştiraklerinden Hod Maden’in yüzde 40’lık payını satın alacak.
 
Çalık Grubu ve Alacer Gold tarafından 2009 yılında kurulan Lidya Madencilik’e ait Hod Maden, Artvin’de altın ve bakır üzerine madencilik yapıyor.
2015 yılında yapılan sondaj çalışmalarında bu madenden elde edilen yüksek tenör rakamları, cevherin sadece Türkiye’de değil dünyada da son 10 yılda yapılan en önemli keşiflerinden biri olduğunu ortaya koydu. Hod Maden’in yüzde 70’i Çalık iştiraki, kalan yüzde 30’luk hisse ise Sandstorm adlı yabancı bir firmaya ait.
 
ABD’li SSR Mining ise Hod Maden’deki yüzde 40’lık hisseyi 120 milyon doları peşin toplam 270 milyon dolara alacak. Geri kalan 150 milyon dolarlık ödeme ise anlaşmanın ertesi yılından itibaren belirli sürelerde gerçekleştirilecek.
 
Sandstorm'un Başkanı ve CEO'su Nolan Watson, "SSR Mining gibi deneyimli bir operatörü Hod Maden'deki geliştirme ekibine katmaktan çok memnunuz. SSR Mining'in eklenmesinin, Lidya'nın son zamanlarda üstlendiği işi tamamlayacağına inanıyoruz" dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR