Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUSLERA DENİZBANK GENEL MÜDÜRÜNDEN DAVACI
MUSLERA DENİZBANK GENEL MÜDÜRÜNDEN DAVACI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden Muslera, Seçil Erzan’ı 2011 yılından bu yana tanıdığını söyleyerek, “fon” için para yatırmaya nasıl ikna edildiğini anlattı.Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’dan da şikayetçi olduğunu söyledi.
12 Mayıs 2023, 20:44
 
Muslera'nın ifadesi ortaya çıktı! Söyledikleri kan dondurdu! 
Galatasaray'ın efsane futbolcusu Fernando Muslera, yüksek miktarda parasını Denizbank şube müdürüne yüksek kazançlı fon vaadi ile kaptırmıştı.
 
Muslera, “fon” için para yatırmaya nasıl ikna edildiğini anlattı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden Muslera, Seçil Erzan’ı 2011 yılından bu yana tanıdığını söyleyerek, “fon” için para yatırmaya nasıl ikna edildiğini anlattı.
 
“PARAYI ELDEN DENİZ BANK ŞUBESİNDE ELDEN TESLİM ETTİK”
image
 
Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’dan da şikayetçi olduğunu söyleyen Muslera ifadesinde şunları söyledi:
“Deniz Bank tarafından 2022 yılında yatırım amacıyla Aralık ayında sık arandım. Akabinde Şube Müdürü Seçil Erzan tarafından yine paramın değerlendirilmesi amacıyla defalara kez arandım. Bana telefonda her aramasında 'yüksek getirisi olan bir fon olduğunu, bu fonun kurumsal bir fon olduğunu, Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu bu fonu yönetiyor' diyerek beni de bu fona para yatırmaya ikna etti.”dedi.image
 
Deniz Bank ve bir devlet bankasındaki hesabında toplamda 1 milyon 200 bin dolar parası olduğunu anlatan Muslera, “Denizbank'ta bulunan 700 bin dolar parayı Aralık ayında bir günde çektim. Sonrasında Menajerim Mert Çetin'e şube müdürü Seçil Erzan'a teslim etmesi için verdim. Sonra Şubat ayında bu kez diğer bankada bulunan 500 bin dolar paramı yine Seçil Erzan'a vermesi için çekip menajerim Mert Çetin'e teslim ettim” dedi.
Mert Çetin’in 500 bin dolar parayı Seçil Erzan’a Levent'teki Deniz Bank şubesinde teslim ettiğini söyleyen Fernando Muslera “Seçil Erzan verdiğimiz paralara ilişkin menajerim Mert'e bankanın kaşe ve ıslak imzalı kendisi tarafından oluşturulmuş belgeyi vermiştir” ifadelerini kullandı.
 
Seçil Erzan’ın kendisine bir buçuk iki ay sonra “fondan” faiz getirisi başlayacağını söylediğini belirten Muslera, şöyle devam etti: “Fakat aradan vadettiği süre geçmiş olmasına rağmen tarafıma herhangi bir para ödemesi yapılmadı. Bunun üzerine endişelendiğim için menajerim Mert'i sık sık şubeye gönderdim. Her seferinde ona 'Genel Müdürlükte stopajlar hesaplanıyor, SWIFT kodları ve mailler toplanıyor' şeklinde sözler sarf edip bizi oyaladı.”    
image
  
 
 “SEN MERAK ETME” GÜVENCESİ
Seçil Erzan’ın evine kadar gelerek “Sen merak etme paran güvende” dediğini de söyleyen Fernando Muslera şunları söyledi: “Mart ayı içerisinde Seçil Erzan evime geldi, bana 'Sen hiç merak etme, bu kurumsal bir fon, paran güvende, rahat ol' şeklinde sözler söyledi. Hatta akabine bir kez daha ikametime geldi. Sonraki geldiğinde de tekrar bana ısrarla 'Bu kurumsal bir fon, Hakan Ateş yönetiminde, rahat ol, paranı geri alacaksın, bu kurumsal fonun zamanının şaşmasının tek nedeni deprem, bu sebeple her şey aksadı. Yoksa Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun yönettiği bir fon asla aksamazdı' şeklinde sözler söyledi. Bu fonun başında Seçil Erzan bana fonun yüzde 35 bir getirisi olacağını söylemişti. Yani ne kadar para yatırırsam, yatırdığım ana paraya ilaveten yüzde 35 karla parayı geri alacağımı söylemişti.”
 
“500 BİN DOLARIM KALDI”
Seçil Erzan’ın, 2023 Mart ayında Mert Çetin’i arayarak “Paralar fondan çıktı, sonunda stopajlar, vergiler ödendi, size de ödeme yapacağım” dediğini söyleyen Muslera, “Ben menajerim Mert'i Mart ayının son haftası Seçil Erzan'ın yanına gönderdim. Mert Çetin Denizbank Büyükdere cadesi şube müdürü Seçil Erzan'ın Levent'teki odasına giderek kendisinden vermiş olduğum ana paranın 700 bin doları tekrar iade etti. Mert de bu parayı alıp bana getirdi fakat geriye kalan 500 bin dolar paramı almadım. Ben bu parayı şube müdürü Seçil Erzan'a Denizbank'ın kurumsal bir banka olması nedeniyle ve Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu gibi isimlere güvenerek verdim. Bu sebeple başta Seçil Erzan olmak üzere, bütün banka yetkililerinden şikayetçiyim” dedi.
 
SEÇİL ERZAN’IN NOT DEFTERİ DOSYAYA GİRDİ
Muslera’nın avukatı Rezan Epözdemir de olayın Bankacılık kanunundaki “zimmet” suçu kapsamına girdiğini vurgulayarak “BDDK'ya ihbarda bulunulmasını talep etmekteyiz. Ayrıca şüpheli Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu'nun diğer şüpheli Seçil Erzan'a banka teftiş ifadesi öncesinde 3 gün alıkoyduğu ve bankayı kurumsal, kendilerini de cezai sorumluluktan kurtarmak için tek yanlı ifade verdirttiği müvekkillerin malumudur. Nitekim dosyadaki dosyada sunulmuş not defterinde Seçil Erzan tehditle ifadelerini kabul ettiğini, bankanın kendisini kurtarmayı taahhüt ettiğini net bir şekilde ifade etmektedir” dedi.image
 
“İFADEYE ÇAĞIRMA İŞLEMİ GERİ ALINDI” İDDİASI
Avukat Rezan Epözdemir, Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun da şüpheli olduğunu hatırlatarak, “Haricen aldığımız duyumlara göre şüpheli Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu Başsavcılık makamının mevcutlu hazır edilmesine ilişkin müzekkerelerinin geri alındığını ve Savcılığa herhangi bir ifade vermeyeceklerini ifade etmektedirler. Sayın Başsavcılığınızca malum olduğu üzere Başsavcılık bir küldür ve bu müzekkerelerin de gereğinin ifa edilmesini talep ediyoruz” dedi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR