Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PİYASALARDA SEÇİM DÜŞÜŞÜ
 PİYASALARDA  SEÇİM DÜŞÜŞÜ
Seçim sonuçlarının yarattığı belirsizlik piyasaları olumsuz etkiledi. Borsa İstanbul açılışta devre kesti. Uzmanlar belirsizlik baskısının ve oynaklığın sürmesini bekliyor.
15 Mayıs 2023, 12:02
 
Belirsizliğin artması piyasaların negatif yönlü tepki vermesine neden oldu.
Borsa İstanbul açılışta yüzde 5'in üzerinde çok sert düştüğü için endeks bazlı devre kesici çalıştı. BIST 100 endeksi açılışta yüzde 6,38 oranında düşüşle 4.489,58 puana geriledi.
 
Uzmanlar borsada oynak seyrin ve risklerin sürme olasılığının yüksek olduğunu belirterek satış baskısının devam edeceği yönündeki beklentilerini dile getirdi.
Aracı kurumların seçimlerle ilgili raporlarından öne çıkan değerlendirmeler şöyle oldu:
 
AHLATCI YATIRIM
“Henüz seçim sonuçları kesinleşmedi fakat anlık sonuçlarda seçimin ikinci tura kalacağı ihtimali güçlü görünüyor. Bu nedenle 28 Mayıs'a kadar olan süreç bir miktar daha belirsizlik içerebilir. Bu süre zarfında endekste oluşabilecek dalgalı seyirde temkinli bir yaklaşım benimsenmesi uygun olacaktır.”
 
INFO YATIRIM
“Seçim sonucu bu şekilde tamamlanırsa ikinci turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu iki hafta sonra tekrar Cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Bu sonuçlarla belirsizlik kaynaklı olarak endeksin güne baskılı başlangıç yapmasını, gün içinde yüksek volatilite olmasını beklemekteyiz.”
 
İNTEGRAL YATIRIM
“Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunda seçimin ikinci tura kaldığı anlaşılıyor. Dolayısıyla önümüzdeki 9 iş günü daha açık kalacak piyasalarda belirsizlikten kaynaklı dalgalı bir seyir görmemiz mümkün olduğunu söyleyebiliriz.
 
Cuma günü gelen kar satışlarına karşın bugün seçimde netliğin sağlanamamasıyla birlikte satış baskısı artabilir. Bu hafta genelinde ise siyasi gelişmeler ve açıklamaların borsanın yönü konusunda belirli olacağını düşünüyoruz. Bundan kaynaklı kısa vadeli yatırımcılar için kredili, yüksek riskli ve kaldıraçlı işlemlerin zorluğu devam ediyor.”
 
YAPI KREDİ YATIRIM
“Cuma günü borsa yüzde 1'e yakın düştü. TL Tahvillerde faizler kısa tarafta ve uzun tarafta hafif arttı. Eurobond fiyatları düştü. TL ise hafif zayıfladı (geniş resimde TL'nin değer kaybı söz konusu).
 
Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimi, 2. tura kaldı. Meclis'te ise Cumhur ittifakı çoğunluğu almış durumda. Ekonomi politikasının nasıl olacağının netleşmesi Haziran ayına kaldı diye düşünüyoruz.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR