Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TERA YATIRIM HOLDİNG TATİL SEPETİNİ ALDI
TERA YATIRIM HOLDİNG TATİL SEPETİNİ ALDI
Tera Yatırım Holding, büyüme hedefleri kapsamında Türkiye'nin önde gelen online seyahat platformlarından Tatil Sepeti'ni satın almak için görüşmelere başladığını duyurmuştu.Tatil Sepeti ile görüşmelere başlandığını duyuran şirket, satın alma sürecinin tamamlandığını bildirdi.
28 Ocak 2026, 06:56
 
Son dönemde borsadaki hızlı yükselişiyle dikkat çeken Tera Yatırım Teknoloji Holding, online seyahat platformu Tatil Sepeti’nin yüzde 100’ünü satın aldı. Şirket, satın alma işleminin 70 milyon euro (yaklaşık 3,7 milyar TL) bedelle tamamlandığını açıkladı.
 
Geçtiğimiz üç ayda borsada yüzde 270’in üzerinde değer kazanarak piyasa değeri 1,3 milyar doların üzerine çıkan Tera Yatırım Teknoloji Holding, turizm ve dijital seyahat alanındaki büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım attı. Daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamayla Tatil Sepeti ile görüşmelere başlandığını duyuran şirket, satın alma sürecinin tamamlandığını bildirdi.
 
image
17 KASIM'DA SÖZLEŞME İMZALANDI
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, satın alma sürecine ilişkin yönetim kurulu kararı 14 Ekim 2025 tarihinde alındı.Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun onay verdiği işlem kapsamında, Tera Turizm ile satıcılar arasında 17 Kasım 2025’te Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalandı.
 
Gerekli izin ve onayların tamamlanmasının ardından işlem, 27 Ocak 2026 itibarıyla resmen sonuçlandı.
Satın alma peşin ödeme yöntemiyle gerçekleştirilirken, beher pay için 3,37 euro ödendi. Toplam işlem bedeli 70 milyon euro olarak açıklandı.DLT Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesi 20 milyon 745 bin TL seviyesinde bulunurken, şirketin tamamı bu işlemle birlikte dolaylı olarak Tera Yatırım Holding bünyesine geçmiş oldu.
 
Tatilsepeti.com, seyahat acenteliği ve çevrim içi seyahat platformu alanında faaliyet gösteriyor. Değerleme raporu DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanırken, şirkete 71,5 milyon euro ile 86,7 milyon euro arasında bir değer biçildi. Satın alma işleminin, değerleme aralığının altında bir bedelle tamamlandığı belirtildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 DUBAİ EMLAK SEKTÖRÜ KİRA KRİZİNDE
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 HAKİMİ VURAN SAVCI ŞİDDET ÖNLEMEDE GÖREVLİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KIBRIS'IN İNŞAAT KRİZİ BÜYÜDÜ UMUT TÜRKİYE PAZARI
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR