Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEB KOLEJİNDE BÜYÜK MADURİYET
SEB KOLEJİNDE BÜYÜK MADURİYET
İstanbul'da faaliyet gösteren ve eski adı "Final Lisesi" olan "SEB Koleji"nde, okul yönetiminin velilerden ve inşaat sektöründen topladığı paralarla bir tür "Ponzi sistemi" saadet zinciri kurduğu iddia edilerek suç duyurusunda bulunuldu.
17 Mayıs 2026, 22:28
 
Geçtiğimiz gün Odatv'nin gündeme getirdiği SEB Koleji skandalında sular durulmuyor. Ödenmeyen maaşlar, haciz işlemleriyle gündeme gelen SEB Koleji skandalında yeni iddialar ortaya çıktı. 
 
Ödenmeyen öğretmen maaşları, eğitim göremeyen çocuklar, okula gelen haciz sonrası okulun sahibi Mustafa Bayar hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.
İnşaat sektöründe de yüzlerce kişiyi mağdur ettiği öne sürülen Mustafa Bayar hakkındaki şikayetler büyüdü.Konutlarını Kentsel dönüşüm için Mustafa Bayar ile anlaştıklarını iddia eden mağdurlar okulu bastı.
 
Veliler çocuklarının can güvenliği için endişeli.
İstanbul'da faaliyet gösteren ve eski adı "Final Lisesi" olan "SEB Koleji"nde, okul yönetiminin velilerden ve inşaat sektöründen topladığı paralarla bir tür "Ponzi sistemi" saadet zinciri kurduğu iddia edildi.
 
İki çocuğu okulda eğitim gören bir veli, okulun içinin tamamen boşaltıldığını ve yüzlerce kişinin mağdur edildiğini öne sürdü ve savcılığa gitti.Basına konuşan mağdur veli C.G., okul kurucusu Mustafa Bayar hakkında savcılığa nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla başvurduğunu belirterek çarpıcı iddialarda bulundu.
 
C.G.'nin iddiasına göre, okul kurucusu Mustafa Bayar ile yaptığı görüşmede ödediği erken kayıt ücretini geri istediğinde dikkat çeken bir yanıt aldı.
 
"EYLÜL'DE YENİ KAYIT YAPIP SENİN PARANI ÖDEYECEĞİM" 
Bayar’ın kendisine, "Şu an param yok ama Eylül ayında diğer dershane ve anaokullarıma yeni kayıt yapacağım kişilerden alacağım paraları sana elden vereceğim" dediğini öne sürdü.
C.G., "Bu sistemin bir saadet zinciri olduğunun açık itirafıdır. Sonraki mağdurun parasıyla öncekini kapatmaya çalışıyor" dedi.
 
"MAL VARLIĞINI SAKLAYIP YALAN İFLASA MI HAZIRLANIYOR ? "
Şahsın planlı bir iflasa hazırlandığını ileri süren mağdur veli, Mustafa Bayar’ın bir yıl öncesine kadar üzerine kayıtlı 7 adet araç göründüğünü, ancak şu an üzerindeki tüm mal varlığını birinci ve ikinci derece akrabalarının üzerine geçirerek kendisini resmiyette "sıfırladığını" iddia etti. C.G., okul yönetiminin haziran ayı itibarıyla muvazaalı (yalan) iflas ya da konkordato ilan ederek yasal boşluklardan faydalanıp kaçmayı planladığını savundu.
 
"KENDİ ÇOCUĞUNU 5 AY ÖNCE OKULDAN ALDI"
Okul kurucusunun kendi çocuğunu 5 ay önce SEB Koleji'nden alarak başka bir okula kaydettirdiğini belirten veli, yönetimin yaşanacak krizi önceden bildiğini öne sürdü.
 
Ayrıca okulda görev yapan öğretmenlerin 5 aydır maaş almamasının yanı sıra, bazı öğretmenlerin SGK primlerinin ise haftada sadece 1 gün üzerinden yatırılarak usulsüzlük yapıldığı iddialar arasında yer alıyor.
image
 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞ GÖNDERDİ
Öğretmenlerin iş bırakması ve okulda yetkili kimsenin kalmaması üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okula müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.
 
Müfettişlerin öncelikli amacının eğitim-öğretim yılının sorunsuz tamamlanması olduğunu belirttiğini aktaran veli, gelecek yılın parasını ödeyen velilerin akıbetiyle ilgili ise yetkililerin "Şikayetçi olmanız gerekiyor, konu yargının alanında" yanıtını verdiğini ifade etti.
 
" YENİ MAĞDURLAR YOLDA "
Okulda hiçbir yetkili ve güvenlik personeli kalmadığı için çocuklarının can güvenliğinden endişe eden veliler çocuklarını okula göndermezken, okul yönetiminin hâlâ para toplamaya çalıştığını iddia ediyor.
 
YAZ OKULU İLANI ASMIŞLAR
Açıklamalarda bulunan veli tüm bu krizin ortasında okul girişine yeni nakit akışı sağlamak amacıyla "Yaz Okulu" afişi asıldığını ve yeni velilerden para toplanmak istendiğini belirterek yetkilileri acilen önlem almaya çağırdı.
 
"ZENGİN DEĞİL, BOĞAZINDAN KESEN FEDAKAR AİLELER MAĞDUR"
Sosyal medyada kolej ismi geçtiği için velilerin çok zengin sanıldığını ancak durumun çok farklı olduğunu belirten mağdur veli, "Burada tek başına çocuk büyüten, eşi olmayan ve çocuğunun eğitimi için boğazından, mutfağından keserek buraya para yatıran fedakar anneler, orta gelirli aileler var. Büyük bir mağduriyet söz konusu" diyerek yetkililerin acilen harekete geçmesini istedi.
 
OKULU BASTILAR: "ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİYİZ"
Okul binasının, geçtiğimiz günlerde inşaat mağduru olduklarını öne süren yaklaşık 25-30 kişilik bir grup tarafından basıldığı öğrenildi.Asıl tehlikenin güvenlik zafiyeti olduğunu söyleyen C.G., daha önce üniformalı, genç güvenlik görevlileri varken şu an kapıda sadece 65 yaşında bir görevlinin bulunduğunu belirtti. C.G. "Okula kimin girip çıktığı belli değil. Son dönemde okullarda yaşanan olaylar ortada, çocukların can güvenliğinden endişeliyiz" dedi.
 
"İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DE BİRÇOK İNSAN MAĞDUR EDİLDİ"
Mustafa Bayar sadece eğitim sektöründe değil, inşaat sektöründe de faaliyet gösteriyor. Bayar'ın Bağcılar bölgesinde çok sayıda kişiden milyonlarca lira topladığını ileri süren bir vatandaş binaların yıkıldıktan sonra projeleri atıl halde bıraktığını ifade etti.
 
Basına konuşan madur olduğunu belirten bir kişi ,okulun sahibi olarak bilinen Mustafa Bayar ve eşi Fatiye Bayar hakkında ciddi suçlamalarda bulundu.
İddiaya göre, Bayar ailesinin sahibi olduğu İnşaat şirketi, Bağcılar’ın Çiftlik bölgesinde yaklaşık 15 apartmanlık bir adanın kentsel dönüşüm ihalesini aldı. Bölge halkından 18-20 milyon TL civarında para toplandığı, ancak vatandaşlar evlerinden çıkarılmasına rağmen herhangi bir inşaat faaliyetine başlanmadığı belirtildi.
 
Kendisinin de kentsel dönüşüm için önce anlaştığını söyleyen vatandaş daha sonra araştırdığında çok fazla insanın mağdur olduğunu öğrendiği için sözleşmeyi feshettiğini ifade etti.
 
"ORTAKLIK SÖZ KONUSU DEĞİL"
Ortaya atılan iddialar arasında, Mustafa Bayar ile okul binası sahibinin birlikte hareket ettiği de yer alıyordu.Okul binasının sahibi adına konuşan avukat Pelin Şimşek Kurşun, okul yönetimiyle birlikte hareket ettikleri yönündeki iddiaları reddederek, yaklaşık 10 aydır kira alamadıklarını söyledi.
 
Veliler arasında konuşulan “bina sahibiyle okul yönetiminin ortak hareket ettiği” iddialarına da yanıt veren avukat, “Aramızda hiçbir ticari ya da fiili ortaklık yok. Böyle bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
 
Avukat, okul yönetimine karşı icra takibi başlattıklarını ancak öğrencilerin mağdur olmaması için uzun süre işlem yapmadıklarını belirtti. Avukat, “Biz de mağdur durumdayız. Aylardır tek kuruş kira alamıyoruz. Buna rağmen okullar kapanana kadar tahliye sürecini beklettik” dedi.
 
Okul yönetiminin tahliye taahhüdü verdiğini ancak daha sonra buna itiraz ettiğini belirten avukat, haziran ayı itibarıyla tahliye sürecinin kesinleştiğini söyledi.
 
ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLMASIN DİYE TAHTALARI HACZETTİRMEDİK"
“Öğrenciler mağdur olmasın diye bekledik” diyen avukat, haciz işlemlerinde de sınırlı hareket ettiklerini anlattı. Akıllı tahtaların yalnızca iç aksamlarının haczedildiğini söyleyen avukat, “Tahtaların dış kısmını bıraktık ki öğrenciler eğitimlerine devam edebilsin” dedi.
Avukat ayrıca okulun faaliyetlerini yürüten şirketin “SEB Eğitim Öğretim” isimli firma olduğunu, kira sözleşmesinin de bu şirket adına yapıldığını belirtti. Şirket yetkilisinin ise Mustafa Bayar’ın eşi Fatiye Bayar olduğunu söyledi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 MERDAN YANARDAĞ CEZAEVİNDEN UYARDI
Engin Ertem Engin Ertem
 DUBAİ EMLAK SEKTÖRÜ KİRA KRİZİNDE
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KKTC'DE DOLANDIRICILIK ÇARKI İSİM DEĞİŞTİRDİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR