Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MADEN İŞÇİLERİ ANKARA'DA KENDİNİ ZİNCİRLEDİ
MADEN İŞÇİLERİ ANKARA'DA KENDİNİ ZİNCİRLEDİ
Türkiye Maden-İş üyesi Doruk Madencilik işçileri, Yıldızlar SSS Holding önüne kendilerini zincirledi. Polis işçilere müdahale etti. İşçiler gözaltına alındı.
30 Temmuz 2026, 12:01

Uzun süren hak arama eylemleri süren alacakları ödenmeyen Doruk Madencilik işçileri, Yıldızlar SSS Holding önüne kendilerini zincirledi.

Alacakları ödenmeyen Türkiye Maden-İş üyesi Doruk Madencilik işçileri, Yıldızlar SSS Holding önüne kendilerini zincirledi. Polis ekipleri, işçileri ablukaya aldı. İşçilerle polisler arasında arbede yaşandı. İşçiler gözaltına alındı.

İşçilerin yanına giden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Türkoğlu arbedede polisin kalkanlarla görüntü almak isteyen basını engellemesine tepki göstererek “memleketin her noktası ablukada her yerde istibdat var” dedi.

İŞÇİLER NEDEN EYLEME BAŞLAMIŞTI?

16 Haziran 2026'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gözetiminde imzalanan protokole rağmen 23 Temmuz'da yapılması gereken ödemeler gerçekleşmediği için işçiler 27 Temmuz'da holding binası önünde eylem başlattıİşçiler dün ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir açıklamada bulundu.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şube Başkanı Talih Kocabıyık, protokolde taahhüt edilen tüm ödemeler işçilerin hesaplarına yatıncaya kadar Ankara'dan ayrılmayacaklarını söyledi. Kocabıyık, "Perşembe gününe kadar yetkililerimizden net bir cevap gelmesi için sabırla bekleyeceğiz. Perşembe gününe kadar gelişme olmazsa farklı aksiyonlar alacağız" dedi.Kaynak: Ankara'da hak arayışı sürüyor: Doruk Madencilik işçileri kendilerini zincirledi


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KIBRIS'TA MÜZAKERE KAPISI AÇILACAK MI ?
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 '' BUTLANCININ SAMSUN'A REVA GÖRDÜĞÜ ''
Engin Ertem Engin Ertem
 DUBAİ EMLAK SEKTÖRÜ KİRA KRİZİNDE
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR