Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ANTALYA'DA KİRALAR PATLADI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/emlak/13880/antalyada-kiralar-patladi

 

ANTALYA'DA KİRALAR PATLADI
ANTALYA'DA KİRALAR PATLADI
İkinci el konut satış fiyatı artışında Türkiye'deki kiraların en fazla yükseldiği il belli oldu.Haziran ayında ikinci el konut satış fiyatı artışında lider Antalya, kiraların en fazla yükseldiği il ise Ankara oldu
20 Temmuz 2012, 13:36
 
İkinci el konut satış fiyatı artışında Türkiye'deki kiraların en fazla yükseldiği il belli oldu image
Haziran ayında ikinci el konut satış fiyatı artışında lider Antalya, kiraların en fazla yükseldiği il ise Ankara oldu

Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’ndeki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2012 Haziran ayı raporu yayınlandı. Emlak endeksine göre, Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 1.18, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10.76 oranında artış gerçekleşti. Antalya, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 2.03’lük değer artışıyla, Haziran 2012’de ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönem içinde metrekare başına ikinci el konut satış fiyatları Bursa’da yüzde 1.95, Ankara’da yüzde 1.25, İzmir’de yüzde 1.15, İstanbul’da yüzde 1.08, Adana’da yüzde 0.89, Kocaeli’nde yüzde 0.43 oranında arttı.

KİRA LİDERİ ANKARA

Haziran ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il ise yüzde 2.19 artışla Ankara oldu. Aynı dönem içinde, konut kira değerleri, İzmir’de yüzde 1.63, Antalya’da yüzde 1.59, Kocaeli’nde yüzde 1.09, Bursa’da yüzde 1.06, İstanbul’da yüzde 0.77 oranında arttı. Adana’da ise metrekare başına konut kira değerleri aynı kaldı.

Haziran 2012 raporuna göre ise, yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay, bir önceki aya göre yüzde 0.83 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 12.57 oranında yükseldi.

2010 yılı Ocak ayından bugüne kadarki süreçleri analiz eden GYODER Başkanı Işık Gökkaya, endeksteki artışların genelde enflasyon oranına paralel olduğunu söyledi.
 
ŞEFFAF GAZETE