Güzel ülkemiz için yazıyoruz - 2.TOKİ FACİASI OSMANİYE'DE OLABİLİR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/emlak/13913/2toki-faciasi-osmaniyede-olabilir

 

2.TOKİ FACİASI OSMANİYE'DE OLABİLİR
2.TOKİ FACİASI OSMANİYE'DE OLABİLİR
Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Osmaniye’nin Fakıuşağı Mahallesi TOKİ konutları bölgesinde, geçtiğimiz günlerde Samsun’da yaşanan sel felaketinin bir benzerinin yaşanmaması için önlem alınması gerektiğini söyledi.
22 Temmuz 2012, 12:43

 

DSİ Bölge Müdürü Aksu, Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, dere yatağının kendilerinin düşüncesi sorulmadan imara açıldığını belirterek "Konutların yapıldığı bölgeyi gördükten sonra Samsun’la aynı güzergahın olduğunu söylüyorum. Hakikaten içler acısı bir durum söz konusu. Oradaki derelerden 60 metreküp saniye su geldiğini düşünürseniz binaların değil bodrum katları, birinci katları bile kesinlikle suların içerisinde kalabilir" dedi. Sorunun çözümüne yönelik olarak DSİ’nin bir ’kuşaklama’ kanalı projesi olduğunu ifade eden Aksu, şöyle devam etti:

image

DSİ SORUNU ÇÖZEBİLİR

"Üst taraftan binaların üzerinden suyu aşağıya indirebileceğimiz şekilde olacak. Ancak bu belki yeterli olmayacak. Bunun için oradaki Hopur deresini aşağıdaki Akyar deresine bağlamak için bir planlama çalışması yapıyoruz. Yaklaşık 800 metrelik bir kanal güzergahı gerekiyor. Görünen o ki üniversitenin sahası olan alanda zeytinlikler var, orada kamulaştırma olacak. Belediyeler ve özel idareler tarafından bazı yerlerin bağışlanması gerekiyor. Kamulaştırma sorunu çözüldükten sonra biz buraya girerek müdahale edip geç kalınmadan sorunu çözebiliriz."

ŞEFFAF GAZETE