Güzel ülkemiz için yazıyoruz - AĞAOĞLU CARLTON ARAZİSİNİ ALDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/emlak/13943/agaoglu-carlton-arazisini-aldi

 

AĞAOĞLU CARLTON ARAZİSİNİ ALDI
AĞAOĞLU CARLTON ARAZİSİNİ ALDI
İstanbul'un en gözde arazilerinden olan ve Yeniköy'de yer alan Carlton Arazisi’nin tamamı Ali Ağaoğlu'nun oldu
24 Temmuz 2012, 17:39

 

İstanbul'un en gözde arazilerinden olan ve Yeniköy'de yer alan Carlton Arazisi’nin tamamı Ali Ağaoğlu'nun oldu

 Ağaoğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, araziye otel yapacaklarını söyledi.

1986 yılında Carlton Oteli'nin yıkılması sonrasında Halis Toprak'a satılan Sait Halim Paşa Yalısı'nın bitişiğindeki Carlton arazisi, sonraki yıllarda Toprak'ın borçları nedeniyle TMSF'ye geçmişti. TMSF'nin 2007 yılında düzenlediği ihalede araziyi 70 milyon TL'lik teklif veren Yeniköy Turizm İşletmeleri AŞ alırken, Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat ve Turizm şirketi de sonrasında projeye ortak oldu.

17 bin metrekarelik arazinin tamamı son yapılan anlaşma ile tamamen Ağaoğlu'na geçti.

OTEL YAPACAĞIZ

İşlemi Hürriyet'e değerlendiren Ağaoğlu, yüzde 60 payına sahip oldukları arazinin kalan yüzde 40'lık payını da Yeniköy Turizm'den satın aldıklarını ve böylece tamamına sahip olduklarını belirtti.

Araziye otel yapacaklarını söyleyen Ağaoğlu, proje çalışmalarına da en kısa zamanda başlanacağı bilgisini verdi. İstanbul’da turizm yatırımlarına büyük önem verdiklerini anlatan Ağaoğlu, bu alanda büyümeye devam edeceklerini kaydetti
.image
 
Sarıyer'e bağlı Yeniköy'de, Sait Halim Paşa Yalısı'nın yanında yer alıyor. Toplam alanı 6 bin 674 metrekare olan gayrimenkulün çevresinde Sait Halim Paşa Yalısı'nın yanı sıra Ayanikola Kilisesi ve bitişik nizam konutlar bulunuyor.
 
ŞEFFAF GAZETE