Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ANKARA METROSU TEHLİKEDEMİ? Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/13444/ankara-metrosu-tehlikedemi

 

ANKARA METROSU TEHLİKEDEMİ?
ANKARA METROSU TEHLİKEDEMİ?
Ankara 21 metre daha çatladı Göçükte inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası’nın 20 kişilik ekibine göçüğe girmesine izin verilmedi
26 Haziran 2012, 08:55

 

Mühendis ekip, incelemede göçüğün 9 metre ilerisinde 21 metre uzunluğunda bir çatlama olduğunu tespit etti

Ankara’da İnönü Bulvarı’nda geçtiğimiz hafta meydana gelen 9 metrelik göçük büyüyor. İnşaat Mühendisleri Odası 20 kişilik bir ekiple göçükte inceleme yapmak istedi ancak izin alamadı. İMO Ankara Şube Başkanı Selim Tulumtaş, Hava Kuvvetleri Komutanlığı merkez binasının bahçesinde görülen 21 metrelik çatlamanın göçüğe bağlı bir çatlama olduğunu ancak durumun detaylı analizi için teknik olarak incelenmesi gerektiğini söyledi.

Dün yaptıkları incelemeyle ilgili VATAN’a bilgi veren Tulutmaş, Ulaştırma Bakanlığı’na resmi bir yazı yazdıklarını, dün sabah da inceleme için göçük alanına gitmeden önce bakanlığa giderek resmi izin yazısının bekasını sorduklarını ancak kendilerine “Müsteşar olmadığı için yazınızı inceleyemedik, bekliyor” yanıtı aldıklarını belirtti. İnşaat alanının uzun bir süre çalışma yapılmadan bekletildiğini hatırlatan Tulumtaş, “İnşaatı Ulaştırma Bakanlığı devraldı. Bu açıdan ana muhatabımız bakanlık. Ama bu kadar yıl yetki ve sorumluluğu elinde bulunduran Büyükşehir Belediyesi’ni de sorumluluğun dışanda tutamayız” dedi. Tulumtaş, “27 Eylül 2002 tarihinde çalışmalarına başlanan Kızılay-Çayyolu (M2) metro hattı, 2004 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin ödeneği kesmesi sonucunda durma noktasına gelmiş ve 2005 yılında çalışmalar tümüyle durdu. Yapı bu tarihten, Aralık 2011 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilinceye kadar hiçbir bakım, kontrol görmemiş ve bir anlamda Büyükşehir Belediyesince kaderine terk edilmişti. Sonrasında Eskişehir Yolu trafiğe kapatılmadan ve gerekli yer üstü şantiye güvenlik tedbirleri alınmadan yeni çalışmalara başlanmış ve bu süreç de yeni çalışmalara bağlı olarak meydana geldi” diyerek güvenlik ile ilgili soruların yanıt beklediğini belirtti.
Gülümhan Güten

ŞEFFAF GAZETE