Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EL NUSRA İÇİNDE SAVAŞAN MİT MENSUPLARI ÖLDÜ MÜ ?
EL NUSRA İÇİNDE SAVAŞAN MİT MENSUPLARI ÖLDÜ MÜ ?
Suriye'de PYD ve El Nusra savaşında ölen Türk savaşçılar esir alınan MİT mensupları olduğu iddia edlmiş hatta bazılarının kimlikleri basına sızmıştı.
17 Ağustos 2013, 08:43

 

Suriye'de PYD ve El Nusra savaşında ölen Türk savaşçılar esir alınan MİT mensupları olduğu iddia edlmiş hatta bazılarının kimlikleri basına sızmıştı. Bir başka iddia ise PYD nin El Nusra içinde yer alan Türk güvenlik görevlilrini esir aldığı ve bunları Türkiye ile pazarlık konusu yaptığı bölge kaynakları yazıyordu.

Türk basını Tüm enerjisini Mısır olaylarına verip Suriye sınırında olanlara sırt çevirince bölgede sanki olaylar durulmuş gibi hissedilsede çatışmalar son hızı ile devam ediyor.

Sınırda bir yandan çatışmalar sürerken bir yanda Özgür Suriye Ordusu akaryakıt kaçakçılığının başına geçip TSK ın zayıf düştüğü sınırda 4000 kişiye yakın guruplar ile sınır ihlalleri yapıp,Türk  askerine baş kaldırarak ona karşı silah kullanarak hatta diri diri yakma vicdansızlığı göstererek  kaçakçılığı organize eder hale geldi.

Rasulayn ve Tel Abyad'da Nusra Cephesi ile süren çatışmalarda adının duyuran
Kürt Cephesi (Cephet el Ekrad ) komutanı Hacı Ahmet, Halep ve çevresinde yaşayan Kürtlere dönük bir kuşatmaya yaşandığını kaydetti.

Fırat Haber Ajansı'na konuşan Hacı Ahmet, “Halep’ten başlayıp Bab, Cerablus, Mumbiç ve Azaz bölgesine kadar uzanan bir bölgeyi kapsayan bölgeye ilişkin yapılan saldırılan bir planın parçasıdır. Bu bölgede 117 Kürt köyü var. Bölgenin stratejik önemi bulunuyor. Plan dahilinde saldırı gerçekleştirilen köylerin bazılarında örgütlü bazılarında ise örgütlü değiliz” diye konuştu.

Son saldırıların sözkonusu 117 Kürt köyünü hedefleyecek şekilde başladığına dikkat çeken Hacı Ahmet “Bu köylerde ne kadar bize yakın insan varsa hepsini sindirmek, korkutmak, rehin almak ve hatta birçoğu öldürmek için saldırıyorlar. İnsanlık dışı saldırılara maruz kalan insanlarımız evlerini, işyerlerini, her şeyini bırakıp göç ediyor. Binlerce aile göç etti. Göç ettirdiklerinin evlerine, mallarına el koyuyorlar. Ganimet mantığıyla yaklaşıyorlar. Yüzlerce insanı rehin almışlar” dedi.

‘İKİ MİT ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ’

Rehin alınan insanların akıbetini ilişkin bilgilere ulaşamadıklarını söyleyen Hacı Ahmet,  dün ve önceki gün Sed Şehab, Tel Madik’teki çatışmalara ilişkin bilgiler de verdi. Hacı Ahmet, iki gün süren çatışmalarda iki Türk İstihbarat üyesinin öldürüldüğünü iddia etti.

“KİMLİKLERİ AÇIKLANACAK”

Öldürülen MİT üyelerinin kimlik bilgilerini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirten Hacı Ahmet “Türk istihbarat elemanlarının Sed Şehab’ta öldürülmesi artık Türkiye’nin bu saldırılardaki rollerinin ne kadar açık olduğunu gösteriyor” dedi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR