Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÖNEMİN 1.ORDU KOMUTANI İZİN VERSEYDİ !
DÖNEMİN 1.ORDU KOMUTANI İZİN VERSEYDİ !
Ali Fuat Yılmazer, Balyoz’da tutuklu sayısının çok olmasının sorumlusunun ön soruşturmaya izin vermeyen dönemin 1. Ordu Komutanlığı olduğunu söyledi.
5 Nisan 2014, 10:05

İs­tan­bul eski İs­tih­ba­rat­tan So­rum­lu es­ki Em­ni­yet Mü­dür Yar­dım­cı­sı Ali Fu­at Yıl­ma­zer, Bal­yoz ve Hrant Dink da­va­la­rı hak­kın­da önem­li açık­la­ma­lar yap­tı.

Sa­man­yo­lu Ha­ber Te­le­viz­yo­nu­’n­da ko­nu­şan Yıl­ma­zer, Hrant Dink ci­na­ye­ti­nin az­met­ti­ri­ci­si Er­han Tun­ce­l‘­in tah­li­ye ol­ma­sı ile il­gi­li “Er­han Tun­cel na­sıl sa­lı­ ver­di kar­de­şim izah et­sin­ler. Bu adam ‘Tah­li­ye­sin­den he­men ön­ce bir mek­tup gön­der­di. Bi­ri­le­ri­ni teh­dit et­ti­’ de­dim. Baş­ba­kan ra­hat­sız ola­cak­sa bu teh­dit­ler­den ra­hat­sız ola­cak. Çok önem­li bir ma­ka­ma ge­tir­di­ği in­san­la­rı ce­za­evin­de­ki kri­mi­nal in­san­lar teh­dit edi­yor. O teh­dit­ler­de so­nuç do­ğu­ru­yor. Araş­tı­rıl­dı­ğın­da bu­lu­nur ce­za­evin­den ki­me na­sıl mek­tup gön­der­miş.” de­di.

AZ Kİ­Şİ TU­TUK­LA­NIR­DI

Yıl­ma­zer, Bal­yoz Da­va­sı’n­da tu­tuk­lu­luk sa­yı­sı­nın faz­la ol­ma­sı­nın asıl ne­de­ni­ni ise dö­ne­min 1. Or­du Ko­mu­tan­lı­ğı­’nın ön so­ruş­tur­ma­ya izin ver­me­me­si­ne bağ­la­dı. Bal­yoz so­ruş­tur­ma­sın­da bir ön so­ruş­tur­ma sa­fa­ha­tı ya­şan­ma­dı­ğı­nın al­tı­nı çi­zen Yıl­ma­zer “Çün­kü po­li­sin ken­di düz­le­min­de bir ön so­ruş­tur­ma ya­pa­bi­le­ce­ği bir ko­nu de­ğil­dir Bal­yoz. Fa­kat o dö­ne­min as­ke­ri yet­ki­li­le­ri, bu ön so­ruş­tur­ma­yı sav­cı­lık ma­ka­mı­na yar­dım­cı ola­cak bir an­la­yış­la yap­ma­dı­lar. Bu des­te­ği sav­cı­lı­ğa sun­ma­dı­lar.”

DELİLLER ELDEN GEÇİRİLMELİ

Bal­yoz Dar­be Plan­la­rı’­nın yer al­dı­ğı bel­ge­ler­le il­gi­li Cum­hu­ri­yet sav­cı­la­rı­nın as­ke­ri ma­kam­la­ra ya­zı ya­za­rak bel­ge­le­rin ne an­la­ma gel­di­ği ko­nu­sun­da bil­gi is­te­di­ği­ni ha­tır­la­tan Yıl­ma­zer, as­ke­ri ma­kam­la­rın sav­cı­lı­ğa gön­der­di­ği tek­nik ra­por­da Bal­yo­z’­un bir dar­be se­mi­ne­ri ol­du­ğu yö­nün­de bil­gi­ler yer al­dı­ğı­nı kay­det­ti.

Askere ‘Cemaat’ sivile ‘topuk selamı’ dedi

Yılmazer, Ergenekon ve Balyoz davalarının Başbakan talimatları ile yürüdüğünü şu cümlelerle anlattı: “Bu iş en başından beri Başbakan’ın bilgisi onayı ve talimatları ile yürümüştür. Operasyonları yüreklendirmiş, teşvik etmiş, onay vermiş ve desteklemiştir. Bu işin meşruiyeti açısından bizim için olmazsa olmazdı. Şimdi siz askerlere gider ben birşey yapamıyorum bunlar Cemaatçi, Cemaa’te söz geçiremiyorum bunlar yapıyor derseniz, sivillere gider askerlere biz topuk selamı çaktırıyoruz derseniz biz nerede duracağız o zaman? Bu işin meşruiyeti ne olacak?”

Kaynak : BUGÜN GAZETESİ


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR