Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YSK İSTİFA ETMELİ
YSK İSTİFA ETMELİ
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "12 bin 334 sandıkta 6 bin 240 tane hatalı tutanak tutturmayı başaran YSK'yı açıkçası istifaya davet ediyorum. Böyle bir seçim yapılamaz" dedi.i.
10 Nisan 2014, 10:12

 

Mansur Yavaş, YSK'nın seçim sonuçlarına ve seçimin iptaline ilişkin yaptıkları başvuruyu reddetmesinin ardından seçim ofisinde basın toplantısı düzenledi.

Bu yerel seçimlerin Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar en fazla itiraza uğrayan seçim olduğunu ifade eden Yavaş, "Bu nedenle hakkımızı aramak için YSK'ya başvurduk ancak YSK maalesef bu seçimde sınıfta kalmıştır" dedi.

En büyük eleştirilerinden bir tanesinin, sandık kurullarına yeterli eğitimin verilmemesi olduğunu ifade eden Yavaş, "Türkiye'nin her ilinde muhtarlık pusulaları aynı zarfların içine girmiştir. YSK seçim günü bu durumu fark etmiş, öğlen vakti, bütün sandık başkanlarına mesaj çekmek durumunda kalmıştır. Ancak o saate kadar muhtarlık pusulalarını oy pusulalarının içine koymak suretiyle oylar geçersiz hale gelmiştir" dedi.

"ORADAKİ DE HAKİM BURADAKİ DE HAKİM"

Yine 2 bin 908 sandıkta, sandık sonuç tutanaklarında mühür olmadığını kaydeden Yavaş, "Ortaya çıkan tablo şudur, bundan sonra seçimlere gittiğiniz zaman tutanaklarda imza yokmuş, mühür yokmuş bunların hiçbirisi önemli değildir, böyle bir anlam çıkartılır. İmzasız, mühürsüz, nereden geldiği bilinmeyen, geçerlilik şartına uyulmayan tutanaklar, bundan sonra geçerli olacaktır. Peki böyle bir seçime ne kadar güvenebiliriz? Kanunun açık hükmü vardır, bu tutanakların imzalı ve mühürlü olması geçerlilik sıhhatidir. Bu nedenle iptal edilmesi gerekirdi, ancak iptal edilmemiştir" dedi.

Yine geçersiz oyların gerekçelerinin yazılmadığı 40 bin oyun tespit edildiğini belirten Yavaş, "Bu konuda Ağrı seçim kurulu, geçersiz oyların geçersizlik nedenleri sayılmadığı için seçimi iptal etmiştir. Oradaki de hakim buradaki de hakim. Ancak burada geçersizlik nedeni yazılmamasını, kanunda açık hüküm olmasına rağmen, bunu da oy birliğiyle reddetmiş bulunmaktadır. Burada bizim aradığımız hukuka uygun, yasalara uygun kamu vicdanını tatmin eden sonucun ortaya çıkmasıdır" diye konuştu.

"KOLTUĞUNU KAYBETMİŞ BİRİ DEĞİLİM"

Kendisinin şu anda belediye başkanı olmadığını dolayısıyla "Koltuğunu kaybetmiş bir insan" olmadığını da ifade eden Yavaş, "Koltuk ve makam için bu işin peşine düştüğümüz asla düşünülemez. Burada aradığımız bir tek geçerli oyun, helal oyun sandığa yansımasından başka hiçbir amacımız yoktur. Meşruiyet konusunda hiç kimse tereddüt duymadan, verdikleri oyun sonucunu insanlar görmek istemektedirler. Bir oyla bile geri kalsak seçim sonucuna elbette ki saygı duymak durumundayız" dedi.

"TEK SORUMLU YSK"

Yavaş şöyle devam etti:

"12 bin 334 sandıkta 6 bin 240 tane hatalı tutanak tutturmayı başaran YSK'yı açıkçası istifaya davet ediyorum. Böyle bir seçim yapılamaz. Bugün Türkiye'nin en şaibeli, en güvenilmez seçimi ortaya çıkmış durumdadır. Bundan da inşallah gerekli sonucu çıkaracaklardır. Türkiye'de bu kadar itirazın ve seçimlerdeki yanılgının tek sorumlusu YSK'dır. Gerekli eğitimi vermemiş, gerekli tedbiri almamıştır. İstediği bütçeyi seçimler için ayırmaktadır. Çok mu zordu, bir sınıfta iki tane ayrı kabin kurmak? Bir tanesinin üzerine 'muhtarlık seçimi', bir tanesinin üzerine 'belediye seçimi' yazmak çok mu zordu? Bugün her siyasi bunu eleştirmektedir. YSK hatasının farkına varmak suretiyle mesaj çekme durumunda kalmıştır. Bu çektikleri mesaj dahi hata yaptıklarının en büyük itirafıdır."


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR