Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1.5 TON ALTININ SAHİBİ !!!
1.5 TON ALTININ SAHİBİ !!!
Gana’dan kalkan ve taşıdığı 1.5 ton altınla İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen uçakla ilgili savcılığın takipsizlik kararına CHP Milletvekili Umut Oran tepki gösterdi.
5 Temmuz 2014, 09:22

 

Gana’dan kalkan ve taşıdığı 1.5 ton altınla İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen uçakla ilgili savcılığın takipsizlik kararına CHP Milletvekili Umut Oran tepki gösterdi.

Umut Oran “1500 kilo altının Rıza Sarraf’a ait olduğunu dünya alem öğrendi. Yolsuzluk operasyonu sonrası hükümetin başlattığı sıfırlama operasyonu anlaşılan yargıda halen sürüyor” dedi.

image

TEK TEK AÇIKLAYACAĞIM

Olayla ilgili elde ettiği belge ve bilgileri tek tek açıklayacağını söyleyen Umut Oran, “Savcılık, valiliğin kamu çalışanları hakkında soruşturma izni vermemesine atıf yapıyor. Vali izin vermiyor madem biz de incelemeyelim diyor. Kamu çıkarlarının birilerine nasıl peşkeş çekildiğini kısa sürede duyuracağım” diye konuştu.

Oran ‘Varan-1’ diyerek ilk önergesini TBMM’ye verdi. Önergede, Gümrük ve Ticaret Bakan Hayati Yazıcı’ya şu sorular yöneltildi:

*Soruşturmanın başlatılması 17 Ocak’tan 15 Şubat’a kadar hangi sebeple bekletilmiştir?

*15 Şubat 2013 tarihli soruşturma talimat yazınızdaki uçağın taşıdığı eşyanın transit eşyası olduğunu, Dubai’ye gittiğini, akaryakıt ikmali için Türkiye’ye iniş yaptığını nasıl ve nereden bilmektesiniz? Bu ifadeler soruşturmanın yönlendirilmesi anlamına gelmez mi?

*Gana’nın başkenti Akra ile İstanbul arası 7354 kilometre, İstanbul ile Dubai arası 2992 kilometre, Akra ile Dubai arasıysa sadece 6293 kilometredir.  Akra’dan yola çıkıp, Dubai’ye gitmek isterken İstanbul’da yakıt ikmali yapılması doğal hayatın gereklerine uygun mudur?

image

Altın kaçakçılığı ile suçlanan Reza Sarraf

*Bahsi geçen uçuşun anlaşması Akra-İstanbul kargo taşıması olarak yapılmış olmasına rağmen 4 Ocak 2013’te varış yerinin Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB) olduğunun belirtilmesinin gerekçesi nedir? Bir uçuşun rotasının ‘sehven’ belirlenmesi mümkün müdür?

UÇAK SEHVEN Mİ İNDİ?

*Uçağın 1500 kg altın taşırken sehven İstanbul Atatürk Havalimanı’na akaryakıt için gelmesi gümrük uygulamasında şüphe uyandırmayacak bir durum mudur?

*Bakanlığınız 15 Şubat 2013 günlü, 254 sayılı yazısıyla hazırlanan 18 Mart 2013 tarihli soruşturma raporunda “Gana’dan Dubai’ye transit eşya taşımasında İstanbul Havalimanı’nın akaryakıt ikmali için kullanılmasının rutin bir uygulama olup olmadığının” araştırılması istenmesine
rağmen ilgili müfettiş Mehmet Eryılmaz raporda bu husus hakkında açık bir hükümde bulunmamıştır. Konu hakkında kendisinden tekrar bilgi istediniz mi? İstemediyseniz bunun nedeni nedir?   

Sahte evrak şüphe uyandırmadı mı?

*Soruşturma raporunun 19. sayfasında “Külçe altınların Gana’dan Gana mevzuatına uygun olmayan bir şekilde kaçak olarak yurtdışına kaçırıldığı” ibaresi yer almaktadır. Gana’dan kaçak olarak yurtdışına kaçırılan 1500 kilo altının Türkiye’ye sahte evrakla, hiçbir resmi, geçerli belge olmadan sokulmaya çalışılması kaçakçılık mevzuatı açısından şüphe uyandıracak bir durum değil midir?


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR