Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRGEV'E BİR ARSADA GAZİANTEP'TEN
TÜRGEV'E BİR ARSADA GAZİANTEP'TEN
Bilal Erdoğan ile gündeme gelen ve, 17 Aralık sürecinden buyana gündemden düşmeyen TÜRGEV’in önceki gün düzenlediği iftara ilgi yoğundu
19 Temmuz 2014, 13:13

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı iftarda “Hamdolsun TÜRGEV birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olanın kimliği TÜRGEV’in istikametinin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir” sözleriyle övdüğü TÜRGEV’e bedava arsa yağıyor. Vakfa son kıyağı Gaziantep Şahinbey Belediyesi yaptı ve 23 bin 500 metrekarelik iki arsayı 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etti.

Erdoğan, 17 Aralık sürecinde gündemden düşmeyen TÜRGEV’in önceki gün düzenlediği iftara katılmıştı. İstanbul Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu’nda verilen iftara Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın ile çok sayıda AKP’li bakan ve milletvekili de katılmıştı. İftardaki konuşmasında vakfa övgüler sıralayan Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

“TÜRGEV’in son dönemlerde kirli dillerde hafıza kayıtları kitli olan tipler tarafından çokça telaffuz edilmesinin nedeni kaydettiği bu başarıdan kaynaklanıyor. Hamdolsun TÜRGEV birilerini rahatsız ediyor. Benim için burada bir şey çok önemli. Kimler rahatsız oluyor? Rahatsız olanın kimliği TÜRGEV’in istikametinin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir.

Özgür zihinlerin yetişmesinde katkı sağlayarak kendisine kayıtsız şartsız iman edilmesini isteyen örgütleri rahatsız ediyor. TÜRGEV milli ve manevi değerlerine sahip gençlik yetiştirmek için gayretle çalışıyor. Bu birilerini rahatsız ediyor.

TÜRGEV başkanı ve yönetim kurulundan bir ricam var. Lütfen bu birilerini rahatsız etmeye devam edin. Daha çok çalışın, daha çok hizmet verin ve sizden rahatsız olanları daha da çok rahatsız edin.”

25 yıllık arsayı peşkeş çektiler

Belediyelerin ve kamu kurumlarının arsa tahsisi yapmak için yarıştığı, Erdoğan ailesinin gözde vakfı TÜRGEV’e son “kıyak arsa” Gaziantep’ten geldi. Şahinbey Belediyesi, vakfa biri 6 bin 500, diğeri de 17 bin metrekare olmak üzere, toplam 23 bin 500 metrekarelik iki arsayı 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etti.

Konuyla ilgili kararda şu ifadelere yer verildi:

“Belediyemize ait, ilçemizin Karataş ve Güneykent mahallelerinde bulunan 2 adet yurt yerinin, 5393 sayılı kanunun 75. maddesinin c ve b bendi ile 6360 sayılı kanunla değişik 19. maddesinin c bendine göre, Bakanlar Kurulu kararınca Kamu Yararına hizmet veren vakıf niteliğinde bulunan ve vergi muafiyeti olan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın 04-04-2013 gün ve 24 sayılı yazılarına istinaden, yurt yapmak üzere bedelsiz olarak 25 yıllığına Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na tahsisi hakkında teklif karar olarak yapılan oylaması neticesinde kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.”

Konuyu Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci birleşiminde gündeme taşıyan CHP’li üye Uğur Kalkan, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na, TÜRGEV’e verilen arsaların toplam alanını sordu. Tahmazoğlu, TÜRGEV’e verilen arsaların birinin 6 bin 500, diğerinin ise 17 bin metrekare olmak üzere toplam 23 bin 500 metrekare olduğunu açıkladı.

Haber: CUMHURİYET


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR